Jump to content

Prijetnje


Developer1407

Preporučene objave

Poštovani,

Jednu večer određeni ljudi su me pokušali natjerati da počinim samoubojstvo tako što su mi se prijetili da ako to ne napravim da ce mi silovati i ubiti majku, silovat idjevojku, sestru i nećakinju te otrovati psa. Također su se prijetili da nakon što mi pobiju voljene da će prisilno uzeti našu imovinu i slično. Na određene trenutke su mi protupravno i oduzeli slobodu tako što su mi se prijetili da ako pokušam otići da će me njih pet prebiti.

Ne bih u daljnje detalje pošto je to posao za policiju.

Ali sve navedeno sam prijavio prije 2 mjeseca i nisam dobio nikakve konkretne odgovore do sada. Već mi je samo receno da je kaznena prijava proslijeđena u DORH te da su počinitelji bili u pritvoru i pušteni.

Nakon otprilike 7 tjedana, kaznena prijava je napokon stigla u DORH, i meni je javljeno da ce slučaj doći na red kroz 6 mjeseci te nisam dobio nikakve informacije vezane za počinitelje.

Samo su bili u pritvoru i pušteni na slobodu.

Uzimajuci u obzir da je ovo poprilično uznemiravajuće, jeli možda znate jeli imam pravo na informacije o istrazi?

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ostvarujete nekoliko prava u vezi sa predmetom kojeg ste prijavili :

1. pravo na obavijest o poduzetim radnjama povodom vaše prijave (čl. 206a ZKP-a),

2. pravo na pritužbu zbog odugovlačenja postupka (čl. 206b ZKP-a) te

3. pravo uvida u spis u skladu sa čl. 184. st. 2. ZKP-a.

Sugerirao bih vam da prvo odete (ili nazovete obzirom na situaciju) do zamjenika nadležnog za vaš predmet i porazgovarate s njim u kojoj je fazi postupak. Ako vas odbiju, imate na dispoziciji ova tri prava koja sam vam naveo sa zakonskim osnovama (to vam ne mogu uskratiti).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nema problema.

Malo ću se dopuniti, ova opcija pod 2. (pritužba zbog odugovlačenja postupka) dolazi u obzir protekom 6 mjeseci od upisivanja vaše kaznene prijave u upisnik kaznenih prijava, pa stoga ona još nije aktualna. No, opcije pod 1. i 3. dolaze u obzir. Naravno da je razgovor najbolja opcija, ukoliko na taj način možete dobiti informacije.

Lp

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pozdrav G-man,

 da se i ja uključim u ovu raspravu pošto imam sličan slučaj gjde me ODO odugovlači već više od 6mj sa kaznenom prijavom koju sam predao radi krivotvorenja isprava, vjerujem da su u kontaktu sa odvjetnicima suprotne strane, manje više se svi oni poznaju i piju kave zajedno. Da li mogu poslati u ODO zahtjev o poduzetim radnjamo povodom moje prijave i pozivati se na čl.206a?

Hvala!

 

uređeno: od Malac1
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija