Jump to content

Otvaranje trgovačkog društva te poticaji HZZa


Kresoo55

Preporučene objave

Pozdrav ekipa. Imam ovrhu na privatnom računu i trebao bih uskoro otvoriti ili obrt ili trgovačko društvo te zatražiti poticaje sa HZZa. Koliko sam uspio pročitati obrt ne mogu otvoriti zbog ovrhe ali trgovačko društvo da s tim da mi netko bude jamac platac. 

 

Citirano sa HZZove stranice
 

"Ukoliko podnositelj/ica zahtjeva otvara obrt, a ima ovrhu/e - prisilne naplate, potpora za samozapošljavanja neće se moći odobriti jer sredstva državnih potpora nisu izuzeta od blokade ili ovrhe po isplati na poslovni račun poslovnog subjekta te u tom slučaju ne mogu biti namjenski utrošena.


Kod trgovačkih društava, sredstva isplaćena na žiro račun trgovačkog društva nisu predmetom ovrhe (za razliku od obrta) te se potpora može odobriti. No, u takvim slučajevima samozaposlena osoba preuzima rizik te se za oblik zaštite kao sredstvo osiguranja smatra ovjerena zadužnica jamca – platca.

Jamac platac u tom slučaju mora biti treća osoba, a ne vlasnik/ci trgovačkog društva."

 

Da li taj jamac platac jamči samo tih prvih godinu dana koliko traje mjera i samo za mjeru a ne i moju privatnu ovrhu? Meni bi ovršavali samo plaću što je ja sebi isplaćujem kao direktor? Koliki je u biti rizik za jamca ako mi ta osoba vodi poslove i pazi na sve što treba? Djeluje li firma u biti odvojeno od mene privatne osobe? ako je različit oib valjda da zar ne=

 

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prije 37 minuta, Kresoo55 je napisao:

Da li taj jamac platac jamči samo tih prvih godinu dana koliko traje mjera i samo za mjeru a ne i moju privatnu ovrhu?

Jamči za ispunjenje ugovora s HZZ-om, odnosno da će te namjenski utrošiti sva ta sredstva u prvih godinu dana, kako je predviđeno troškovnikom. On nema veze s vašom privatnom ovrhom, to će vam se s direktorske plaće skidati da.

Prije 46 minuta, Kresoo55 je napisao:

Djeluje li firma u biti odvojeno od mene privatne osobe? ako je različit oib valjda da zar ne=

Za razliku od obrta, Trgovačko društvo djeluje odvojeno, vi osobno ne odgovarate za obveze društva, osim u iznimnim okolnostima.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...
, Kresoo55 je napisao:

Koliki je u biti rizik za jamca

Rizik je taj - da če u slučaju prije vremenog zatvaranja firme ili davanja otkaza osobi za koju je poticaj dobiven - HZZ - Povrat sredstava tražiti od - jamca - platca - 
Ovjerena zadužnica nije vrijedna - ako davatelj iste nema nekretninu ili pogodnu pokretninu ( automobil - npr) koja se može unovčiti - a, za što se kod ovjere iste - ne traži nikakav dokaz .

uređeno: od frenki zg
ispravak
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija