Jump to content

Sistemi naplate robe prodane u inozemstvo


Nied

Preporučene objave

Molim savjet u vezi naplate robe koju prodajem jednoj firmi u Njemačkoj. Imam paušalni obrt i polako se bližim granici da uđem u sustav PDV-a, a to još ove godine nikako ne želim. Sada mi je uletio jedan dobar posao s Njemačkom firmom i čini se da bi s njima do kraja godine prešao prag. Ispostavio sam im već nekoliko računa, normalno, plaćanje transakcijski na račun obrta. Vlasnik te Njemačke firme mi je na početku rekao da može platiti i putem PayPala ili nekako drugačije. Sada sam počeo razmišljati o tome sve ozbiljnije, a najviše mi se dopadaju Revolut i Monese.

Pitao sam ga ponovo u vezi toga i ovako mi je odgovorio: "After consultation with my tax consultant it is not important for us which account is indicated. What is important is that I receive an invoice from you with your name and tax number on it". Što mislite, bi li to prošlo na Revolut i što bi bilo s poreznom? Zašto mu je bitan moj porezni broj? Ja ga inače imam samo zato jer sam prodavao usluge u inozemstvo (EU), a za prodaju robe mi nije potreban (njemu prodajem isključivo robu). Dosad sam mu na svakom računu pod napomene napisao: "VAT is not charged based on the Art. 90, Par. 2 Croatian VAT Law"

uređeno: od Nied
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija