Jump to content

Ovlasti Hrvatskih Cesta na privatnoj parceli uz državnu cestu


Facio

Preporučene objave

Pozdrav. 

Molim Vas za savjet, tj. informaciju u vezi sljedećeg predmeta.

Posjedujem zemljište uz državnu cestu na području Senja. Na navedenu parcelu sam postavio oglasnu ploču (reklamu), veličine 3x3 metra koja je udaljena cca 3.5 - 4 metra od ruba kolnika, te je stabilna sa betonskim temeljem, kao takva ne predstavlja nikakvu opasnost za promet. 

Moje pitanje je : Dali Hrvatske Ceste imaju ovlasti ukloniti navedenu oglasnu ploču, sa privatne parcele, bez sudskog rješenja ?

Unaprijed Hvala.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Na ovako postavljeno pitanje jedini bi odgovor bio, ne treba im sudsko rješenje. No, što bi im trebalo za to, Zakon o cestama i čl.59, pride nekakov pravilnik i opći akt HC, rješenje nadležnog ministarstva ili nadležne inspekcije, rješenje nadležne uprave za ceste ili im ništa ne treba temeljem navedenog članka, trenutno ne mogu reći jer nisu dostupni svi propisi što se tiče infrastrukture. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani Facio,

zašto su se HC okomili na Vas ?

Na našim cestama ima više milijuna ukusnih i neukusnih (mislim na dizajn) reklama tipa sobe, apartmani, prodajem vino i rakiju, prodajem janjce, maslinovo ulje itd.

Svako naselje na obali najlakše iznajmi poslovni prostor baš uz državnu cestu. Zakupoprimac odmah postavlja reklamu uz cestu.

Posjedujem zemljište uz Jadransku magistralu duljine 52 m na kojem su izgrađeni poslovni prostori. Na početku i kraju istog nalaze se reklame koje reklamiraju poslovne prostore punih 25 godina, bez primjedbi od strane HC.

Lijep pozdrav

uređeno: od prof
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Postovani prof,

mene to isto zanima. Dovoljno se provozati autom po Jadranskoj magistrali, hrpa reklama se nalazi na njoj, neke su udaljene pola metra od ruba kolnika, i nitko ih ne dira. Jasno je svima da u ovoj drzavi zakon nije isti za sve. Meni lokalni cestovni ophodari prijete da ce mi ukloniti reklamu, bez obzira sto je na mojoj zemlji. Mene zanima jeli to neka vrsta zastrasivanja, ili oni stvarno imaju ovlast to napraviti ?

Ima li smisla konzultirati se s odvjetnikom po pitanju ove konkretne situacije ? Ili ce to biti samo bacanje novca ?

Unaprijed hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija