atena 2020 objavljeno: 7. svibanj 2020. objavljeno: 7. svibanj 2020. Zanima me kakva imam prava kao vlasnik zemljišta na kojem je susjed bez privole sazidao zid. Na taj način je proširio ulazak u svoju garažu. Zid je napravio prije 15 godina i tvrdio je da je zid napravljen na njegovu zemljištu. Prije nekoliko godina želio je dokazati da je dio moje kuće na njegovom zemljištu pa je pozvao mjernike. Ispostavilo se je da je zid, cijelom svojom širinom (40 cm), na mojem zemljištu te na večini svoje dužine taj zid ulazi oko 60 cm u moje zemljište. Zbog učestalih prijetnji, ma koliko neosnovane ili osnovane bile, mene zanima koja su moje prava glede njegovog ulaska na moje zemljište. Citiraj
Spitfire odgovoreno: 11. svibanj 2020. odgovoreno: 11. svibanj 2020. Kao i uvijek kada se ne regira na vrijeme za zaštitu posjeda a mogućeg dogovora nema, možete probati sa sudskim uređenjem međa no to je dvosjekli mač jer se ista može urediti po zadnjem mirnom posjedu tj. na vašu štetu tako da uglavnom ostaje samo rješenje tužbom. Citiraj
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i kasnije se registrirati. Ako imate korisnički račun na ovom portalu, prijavite se ovdje kako bi objavljivali s tim korisničkim računom.