Jump to content

Tužba suvlasnika za troškove održavanja


Malac1

Preporučene objave

Poštovani,

 interesira me da li mogu tužiti suvlasnika privatnom tužbom (kuća sa 2 stana-dvorište zajedničko) za troškove koje imam za održavanje dvorišta unazad 25 godina? Samo ja redovito održavam dovorište dok on nije nikada ni u čemu nije sudjelovao niti održavao niti je imao troškove oko održavanja kao što je košnja trave, održavanje ograde i ulaznih vratiju... redovita održavanja koja se rade.

Nemam račune kao dokaz za sve te godine za npr. benzin, račune za kosilicu koju imam već treću, promjena brave nekoliko puta na ulaznim vratima, bojanje ograde.... Da li se može odrediti neki godišnji iznos održavanja npr. 1000kn po godini jer da se plaća nekoj firmi za održavanje sigurno bi bilo i više?

Kako se radi o privatnoj kući sa 2 stana, etažiranoj, ne plaćamo pričuvu nikakvu, suvlasnik nikada nije sudjelovao niti želi sudjelovati u troškovima čak ni svoju balkonsku ogradnu nije bojao nikada ni održavao prozore... Također na zajedničkom stubištu ima "smeće" koje skuplja i za to sam ga nekoliko puta opomenuo da makne jer ne mogu prolaziti do tavana ali nije, da li ga mogu i za to tužiti?

Hvala!

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da. Radimo kao što svatko normalan održava dvorište i objekt u kojem živi. A tim održavanjem ujedno i koliko toliko održavamo i vrijednost nekretnine. Da nije tako kuća i dvorište bilo bi zapušteno i oronulo a da ne pričamo o "gamadi" koja bi se skupljala u visokoj travi ili smeću koje bi se skupilo svih tih godina.

Jednom sam pročitao u novinama da je supružnik tužio suprugu za plaćanje režija i dobio je na sudu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija