Jump to content

Smije li se isključiti voda stanaru u sporu?


Harambašica

Preporučene objave

Poštovani!

U sporu sam s jednim našim Ministarstvom, u čiji sam stan uselila 2006. Oko iseljenja poveo se sudski postupak. Na Općinskom i Županijskom sudu, presuđeno je da je ugovor na snazi, pa se Ministarstvo žalilo na Vrhovni sud.

U naše tri zgrade, s 1. siječnjom, useljen je izvjestan broj policajaca, koji rade na osiguranju našeg predsjedanja EU. Ti policajci od 1. siječnja nisu bili prijavljeni na vodomjeru hladne vode, tako da je nas nekoliko stanara, dobilo razmjerno velike račune za vodu jedan mjesec.

Danas sam saznala kako je Ministarstvo, u ožujku, u Zagrebačkom holdingu, promijenilo obvezu plaćanje vode s korisnika na vlasnika, i shodno tomu, u mom slučaju, izmjenu iz jednog potrošača u nijednog, iz 1 u 0. Takav mi je sad i račun, bez vode. 

U zgradama je ostalo čini mi se pet ili šest stanara, od kojih dvoje imaju obitelji i maloljetnu djecu, koji su u identičnom sporu kao i ja.

Zanima me o čemu se tu radi i postoji li mogućnost da nam Ministarstvo nakon što pripadnici MUP-a napuste zgrade, naprosto, ukine opskrbu vodom? Jesu li oni ovaj postupak trebali iskomunicirati s nama i tražiti našu privolu? Naglašavam da sam u mirnom posjedu i imam dvije sudske presude, sebi u prilog. 

Je li opravdan strah da će nam ukinuti vodu kao vid pritiska, na nas malobrojne, da se iselimo? Ili je, možda,  riječ o praktičnosti, da policija plaća jedan račun? No komu bi onda mi trebali plaćati svoj dio potrošene vode? Nitko nas ništa nije obavijestio niti zvao.

Hvala.

uređeno: od Harambašica
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala Vam.

Još se nije dogodilo, policajci su tu sigurno do kraja lipnja, samo nas je vlasnik, bez obavijesti, isključio s vodomjera hladne vode. Godinama je nas nekoliko u avetinjski praznim zgradama, u kojima je evidentiran cijeli niz provala. Sad je stotinjak stanova za smještaj policije lijepo obnovljeno, kad oni isele, mogli bi se smjestiti stradalnici u potresu, bilo tko, samo da ne ostanemo sami, jer će dva stanara uskoro iselili.

Nespokojni smo, to je sve. Malo nas je.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija