Jump to content

Organizacija radnog vremena i manjak sati


grizli

Preporučene objave

Poštovani, molit ću pomoć.

Ovako, radim u trgovini s još tri kolegice i odlukom Stožera počeli smo raditi s prvim popuštanjem mjera 27.4 poštujući propisanu pauzu za dezinfekciju i "nesusretanje" dviju smjena. Zbog toga, smjene su nam organizirane 8-14 i 14-20. Subotom od 8-17h.

E sada dolazimo do problema, satnica bi nam trebala biti kao i ranije 6,67 dnevno , nju i dalje upisujemo u evidenciju, ali u stvarnosti zbog novih propisa mi radimo 6h dnevno (0,67 manjak). Jedna subota u mjesecu trebala bi nam biti slobodna (satnica isto 6,67). Pošto nije bilo posebno rečeno od nadležnih, mislile smo da ako se preko tjedna smjene ne susreću, tako isto treba biti i subota organizirana. Stoga smo nas dvije kolegice odradile 9h u komadu, a druga je smjena bila slobodna. Međutim, nakon svega, iz Uprave su nas zvali da tako ne može, i da odsada pišemo koliko smo gazdi dužne (manjak sati) i ta je subota za ove dvije kolegice na naš papir upisana kao 0 sati, a u evidenciji 6,67 - kao slobodan radni dan. E sad, meni to ne zvuči pošteno, ali napominjem da nam radno vrijeme u Ugovoru nije mjenjano (40 h) kao ni plaća (3250 kn), ali rečeno nam je da će se taj mjesečni manjak sati, morati odraditi, ali vjerojatnije je da će nam smanjiti plaću.

Koliko se uopće zajamčeni državni minimalac može smanjivati?  Da li se nas dvije smjene zaista NESMIJEMO SUSRETATI ? Razumijem skraćivanje radnog vremena, slijedom toga i plaće, ali ovo mi zvuči čudno... Ispričavam se na podužem opisu situacije, ali stvarno ništa više ne razumijem... Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija