Jump to content

Naplaćenih 18 dana rada u ožujku


Stela23

Preporučene objave

Poštovani, poslodavac je prilikom isplate plaće za mjesec ožujak isplatio samo 3250 kn drzavne potpore za očuvanje radnih mjesta, ali do 19.3 kada je trgovina zatvorena odlukom CV , mi smo normalno radile puno radno vrijeme. Pitale smo ga zašto nam nije platio tih 18 dana rada, rekao je da je već početkom ožujka bio u minusu pa nema novaca. Moje pitanje glasi jel to ok, mora li ipak platiti odrađeno, ili na to možemo zaboraviti? Tim više što nam od 27.4 prijeti skidati s place na ime manjka sati zbog novih pravila u organizaciji radnog vremena ( dezinfekcija ) . Dakle, njemu je manjak od 3h tjedno nepošteno, a neisplata plaće za pošteno odrađene dane je u redu ? 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala na odgovoru.

Može li problem predstavljati činjenica da nam je plaća po Ugovoru 3250 kn, a toliko je drzava za mjesec ožujak i dala, i slijedom toga poslodavac više ništa. Ni za navedenih 18 dana rada, niti dio prijevoza. A što se najavljenog smanjenja plaće tiče, nema ništa napismeno, svaki se tjedan na papir piše manjak koji nastaje zbog propisa da moramo imati sat pauze radi dezinfekcije i promjene smjene. Zbog toga nam je ukinuta i jedna slobodna subota u mjesecu, a ako želimo ipak biti slobodne,  to se vodi kao 0 h rada.

Zavrzlama, ali ako nam zbog tog manjka krene uzimati od plaće, mogu li ja ikako pokrenuti pitanje njegove neisplate određenih radnih dana ? Ne zvuči fer da on od nas uzima " jer mu se čini da nije fer što manje radimo " , a po pitanju isplate samo kaže " nema se novaca ". 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija