Jump to content

Radionica u vrtu stambene zgrade


lega2020

Preporučene objave

Poštovani,

živim u stambenoj zgradi u užem centru Zagreba. Riječ je o nizu zgrada (4-5 katova) koje sve imaju unutrašnje dvorište.

Već nekoliko godina, sve jačim intenzitetom, susjed iz zgrade pokraj naše u svome vrtu obrađuje materijale od drva i metala. Doslovno ima postavljenu frezu uz ogradu koja nam dijeli dvorišta. Te poslove očito obavlja ovisno o narudžbama. Katkad nekoliko dana zaredom, katkad s pauzama od po tjedan-dva, ujutro, nedjeljom u podne, na Uskrs, navečer oko 21-22 h. Pravila nema. Odzvanja cijeli kvart.

Susjedi svih okolnih zgrada samo demonstrativno zalupe balkonska vrata i prozore, ali nitko ništa ne poduzima. Čak ni u njegovoj zgradi (ali tu su u igri rodbinski odnosi pa je to možda razlog).

Ja sam pak u najgoroj situaciji jer je moj stan u prizemlju i prozor moje radne sobe udaljen je doslovno 4 metra od ograde i spomenute freze.

Nakon pokušaja pristojnog razgovora još prije 2 godine i zamolbe da pronađe drugu lokaciju za obavljanje tog posla (napominjem da nema nikakvu tvrtku ni obrt, pretpostavljam da je samo slobodni umjetnik), na to se bezobraznim tonom oglušio pa je uslijedio moj posjet policijskoj postaji s nekoliko videosnimaka na mobitelu.

Službenici su bili susretljivi, komentirali da je to doista nenormalna situacija i da to nitko ne bi trebao trpjeti, no i da je to privatno vlasništvo i da mi, što se njih tiče, preostaje samo svaki ih put pozvati da se zabilježi dolazak, da će mu oni pozvoniti i upozoriti ga, ali da problem moram riješiti privatnom tužbom.

Naravno da je nakon tih nekoliko dolazaka policije bilo neugodnih situacija i posprdnih komentara na ulici sa strane istog susjeda i njegova oca koji također povremeno s njim radi. Nimalo ugodno pa je rezultiralo odustajanjem od svega. 

No evo s toplijim vremenom opet je krenula radna akcija i doslovno piljenje živaca pa molim savjet kakve su mi opcije.

Hvala unaprijed.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija