Jump to content

Stranačko pogodovanje u državnoj firmi


Pitamsepitam

Preporučene objave

Poštovani, 

Zanima me kako  ispravno i pravno postupiti u sljedećoj situaciji, naime djelatnik je zbog trenutne situacije oko COVID-19 pandemije donio potvrdu od liječnice da je kronični bolesnik i da ne može dolaziti raditi u firmu, nego da mu se odobri rad od kuće sve to uz gomilu prijetećih  e-mailova kako mu se ugrožava život. Uz sve je odbio i dio posla pod izlikom da je kronični bolesnik, srčani problemi, da bi dan nakon odobrenja za rad od kuće saznali da je ista osoba politički aktivna, te fizički posjećuje sastanke mjesnog vijeća. Između ostalog pristustvovao je i sastanku za  izbor članova te je izabran za podpredsjednika vijeća mjesnog odbora. Mene zanima kako netko može biti bolestan od 8-16 te imati strah da se ne zarazi Koronom, a od 16 sati  prisustvovati sastancima vijeća u mjeanom odboru. I tako jednom mjesečno. Na poslu se prijeti članskim iskaznicama te nas optužuje za mobbing. A zapravo je on ta osoba koja mobbingira. U grubo sam napisao, da ne dužim previše. Radi se o državnoj službi. Hvala na pomoći. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Rad od kuće je osiguran, s potvrdom od lječnika da je kronični bolesnik. S obzirom na odluku  Vlade da rizična skupina radi od kuće, međutim meni nije jasna stavka, ako je netko u rizičnoj skupini izlaže se virusu COVID-19 i napreže organizam  dolaskom na posao, kako da to sve pada u vodu kada se bavi aktivnostima vezanim  za politiku, odnosno sastanke vijeća i sl. Problem je taj što nedređeni ignoriraju tu činjenicu. Posao koji je dodijeljen uslijed nastale situacije i nedostatka djelatnika je u skladu s pravilnikom i opisom radnog mjesta je odbijen pismeno,  ali ponavljam nadređeni ne žele raditi drame jer se prijeti stranačkom iskaznicom i novinama. 

uređeno: od Pitamsepitam
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija