Bora1990 objavljeno: 14. svibanj 2020. objavljeno: 14. svibanj 2020. Lijepi pozdrav. Na javnoj dražbi u 1. mjesecu ove godine kupio sam jednu katastarsku česticu i nakon toga banka odnosno agencija koja je otkupila dug koji je bio na nekretninama je uložila žalbu na tu kupovinu navodeći da nije zakonski i da se jedino mogu kupiti nekretnine u cijelosti. položio sam kupovinu umanjenu za uplaćenu jamčevinu na račun suda. Posjedujem rješenje o dosudi. Zanima me dali je to osnovana žalba i koliko bi to moglo potrajati jer bi parcelu htio što prije htio upisati u svoje vlasništvo. Hvala Citiraj
Borbena7 odgovoreno: 14. svibanj 2020. odgovoreno: 14. svibanj 2020. Da li je taj dio neodvojivo povezan s vlasništvom posebnog dijela nekretnine koja je bila predmet ovrhe, odnosno dražbe? Citiraj
Bora1990 odgovoreno: 14. svibanj 2020. Autor odgovoreno: 14. svibanj 2020. Ne,ne...to je vinograd, a ispod čestice vinograda su još šumarak i livada. Zeleno označeno je čestica koju sam ja kupio na javnoj dražbi, a ispod su čestice koje su bile isto predmet javne dražbe Citiraj
Borbena7 odgovoreno: 14. svibanj 2020. odgovoreno: 14. svibanj 2020. Prema navedenom ne bi trebala biti osnovana žalba, jer isto tako kako ste Vi mogli kupiti preostale čestice, tako su ih mogli kupiti i drugi tj. moglo je biti uz Vas još dva kupca. Za čestice koje nisu prodane se ima smatrati da za njih nije prikupljena niti jedna valjana ponuda. Citiraj
Bora1990 odgovoreno: 14. svibanj 2020. Autor odgovoreno: 14. svibanj 2020. Tako je jer ja sam bio jedini kupac na dražbi. Inače ja kao kupac nisam ni dobio obavijest da je uložena žalba nego samo dosadašnji vlasnik nekretnine kojeg poznajem,pa mi je javio. Od toga je sad prošlo 3 i pol mjeseca. Htio bih tu parcelu kao jedini vlasni i upisati u poljoprivredni upisnik, a ne mogu jer i za to još imam mjesec dana,pa ne znam kako stvari ubrzati. ovako je upisano u izvadak iz zemljišne knjige pod stavkom VLASTOVNICA ZABILJEŽBA, DOSUDA, RJEŠENJE O DOSUDI OPĆINSKI SUD U ********* 29.01.2020, zabilježuje se dosuda kčbr. **** kupcu(moje ime i prezime). Puno hvala na odgovoru. Citiraj
Borbena7 odgovoreno: 14. svibanj 2020. odgovoreno: 14. svibanj 2020. Bojim se da ovo nećete moći ubrzati već da ćete morati čekati odluku II. suda tj. pravomoćnost rješenja o dosudi. Citiraj
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i kasnije se registrirati. Ako imate korisnički račun na ovom portalu, prijavite se ovdje kako bi objavljivali s tim korisničkim računom.