Jump to content

Eos Matrix provodi ovrhu za vrijeme moratorija


Aleksandra1

Preporučene objave

Dobar dan nova sam ovdje pa ako neto može pomoći bila bih zahvalna. Naime radi se o Eos Matrixu koji plijeni dio moje plaće preko poslodavca,pošto je donesen moratorij nebih smjeli izvršavati ustegu ali dana 08.05 je moj poslodavac uplatio Eos Matrixu 1012,38.kn,bila sam u računovodstvu i dali su mi nalog po kojem postupaju i rekli da moraju uplaćivati i dalje jel nisu dobili nikakav dopis od eosa i ako ne uplate ovršit će njih za moje.

Zanima me kome se obratiti i prijaviti Eos Matrix jel krši Zakon o provedbi ovrhe na novčanim sredstvima,i dali ih mogu tužiti za to da vrate novce.Hvala svaka pomoć dobrodošla slike kao dokaz.LP

eos nalog.JPG

platna lista.JPG

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 4 sati , Aleksandra1 je napisao:

U računovodstvu mi je gospođa rekla da dok ne dobiju od Eosa drukčiju odluku da mora isplaćivati im,inače će njih ovršiti i da je nemoćna jel Eos mora im poslati obavijest da ne pljene a ništa im nisu poslali niti javili e sad.

Poštovana,

i meni inače poslodavac direktno uplaćuje EOS-u..... ja sam naravno sad u ponedjeljak (budući nam je plaća 15.)  poslala e mail u odjel obračuna plaća. Odgovorili su mi da mi po Zakonu sad 3 mj više neće obustavljat i uplaćivat tu 1/4 Eos-u, nego će mi tih 1/4 uplatit na sada odblokiran račun,  a preostalih 3/4 kao i do sad na zaštićeni rn.

Žalite se poslodavcu, sastavite dopis i isprintajte Zakon iz NN koji vrijedi od 30.04. - ne odustajte dok Vam ne vrate novce :)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 mjeseci kasnije...

Dobar dan imam sličan slučaj pa ako mi moze netko rec ko je tu upravu a ko ne.znaci radim u gradskoj firmi imam ovrhu nad alimentacija i prije par mjeseci mi je stigao i Eos matrix na placu pa samim time mene zanima da ne duljim.previse da li imam pravo na isplatu regresa s obzirom da sam bio na.godisnjem jer sam bio kod naših zena u kancelariji i pitat da mi.isplate na ruke i oni se ogradjuju oko toga da mi je došao Eos i da mi nemogu dati bez obzira na moratorij i sve zakone i jednostavno ne žele.. eto kaj da radim?.hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 9 sati , marach49 je napisao:

preko Fine mi uzimaju

Ovrha Eosa koja je preko plaće je u zastoju, a ovrha za alimentaciju koja je preko Fine nije u zastoju. Međutim, mišljenja sam da kada ovrhu provodi Fina da poslodavac bez obzira što zna za ovu ovrhu Vama kao radniku može na Vaš zahtjev isplatiti regres u gotovu novcu, ali samo do visine neoporezivog iznosa.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija