Jump to content

Eos Matrix provodi ovrhu za vrijeme moratorija

Preporučene objave

objavljeno:

Dobar dan nova sam ovdje pa ako neto može pomoći bila bih zahvalna. Naime radi se o Eos Matrixu koji plijeni dio moje plaće preko poslodavca,pošto je donesen moratorij nebih smjeli izvršavati ustegu ali dana 08.05 je moj poslodavac uplatio Eos Matrixu 1012,38.kn,bila sam u računovodstvu i dali su mi nalog po kojem postupaju i rekli da moraju uplaćivati i dalje jel nisu dobili nikakav dopis od eosa i ako ne uplate ovršit će njih za moje.

Zanima me kome se obratiti i prijaviti Eos Matrix jel krši Zakon o provedbi ovrhe na novčanim sredstvima,i dali ih mogu tužiti za to da vrate novce.Hvala svaka pomoć dobrodošla slike kao dokaz.LP

eos nalog.JPG

platna lista.JPG

odgovoreno: (uređeno)

U računovodstvu mi je gospođa rekla da dok ne dobiju od Eosa drukčiju odluku da mora isplaćivati im,inače će njih ovršiti i da je nemoćna jel Eos mora im poslati obavijest da ne pljene a ništa im nisu poslali niti javili e sad.

uređeno: od Aleksandra1
odgovoreno:

Recite Vi njoj da ona nije dužna postupati po dopisima već po zakonima. I da cijela RH danima govori o ovoj Vladinoj mjeri, te da je njen rad protuzakonit. Nije Eos dužan nju rukovoditi u poslu, njena je radna obveza da posao izvršava u skladu sa propisima.

odgovoreno:
prije 4 sati , Aleksandra1 je napisao:

U računovodstvu mi je gospođa rekla da dok ne dobiju od Eosa drukčiju odluku da mora isplaćivati im,inače će njih ovršiti i da je nemoćna jel Eos mora im poslati obavijest da ne pljene a ništa im nisu poslali niti javili e sad.

Poštovana,

i meni inače poslodavac direktno uplaćuje EOS-u..... ja sam naravno sad u ponedjeljak (budući nam je plaća 15.)  poslala e mail u odjel obračuna plaća. Odgovorili su mi da mi po Zakonu sad 3 mj više neće obustavljat i uplaćivat tu 1/4 Eos-u, nego će mi tih 1/4 uplatit na sada odblokiran račun,  a preostalih 3/4 kao i do sad na zaštićeni rn.

Žalite se poslodavcu, sastavite dopis i isprintajte Zakon iz NN koji vrijedi od 30.04. - ne odustajte dok Vam ne vrate novce :)

odgovoreno:

To je ispravno postupanje kod ovrhe na plaći i treba trajati sve dok budu trajale posebne okolnosti. Za sada je to 3 mjeseca od stupanja na snagu ovog zakona, ali postoji mogućnost da Vlada ovaj rok naknadno i produži. 

• 3 mjeseci kasnije...
odgovoreno:

Dobar dan imam sličan slučaj pa ako mi moze netko rec ko je tu upravu a ko ne.znaci radim u gradskoj firmi imam ovrhu nad alimentacija i prije par mjeseci mi je stigao i Eos matrix na placu pa samim time mene zanima da ne duljim.previse da li imam pravo na isplatu regresa s obzirom da sam bio na.godisnjem jer sam bio kod naših zena u kancelariji i pitat da mi.isplate na ruke i oni se ogradjuju oko toga da mi je došao Eos i da mi nemogu dati bez obzira na moratorij i sve zakone i jednostavno ne žele.. eto kaj da radim?.hvala

odgovoreno:
, marach49 je napisao:

znaci radim u gradskoj firmi imam ovrhu nad alimentacija i prije par mjeseci mi je stigao i Eos matrix na placu pa samim time mene zanima da ne duljim.previse da li imam pravo na isplatu regresa 

Ovrha za alimentaciju se provodi preko Fine ili poslodavca?

odgovoreno:
prije 9 sati , marach49 je napisao:

preko Fine mi uzimaju

Ovrha Eosa koja je preko plaće je u zastoju, a ovrha za alimentaciju koja je preko Fine nije u zastoju. Međutim, mišljenja sam da kada ovrhu provodi Fina da poslodavac bez obzira što zna za ovu ovrhu Vama kao radniku može na Vaš zahtjev isplatiti regres u gotovu novcu, ali samo do visine neoporezivog iznosa.

odgovoreno:

Znam uvijek tak radim i uvijek problema s tim a sad po novom se vade na Eos Matrix i sve kaj kazem stalno se oslanjaju ne njega tako da se bojim da ce nesto od toga biti a i neznam kakvu ulogu ima Eos sa jubilarkom i Bozicnicom..jel mi mozete rec?

odgovoreno:

Pozivaju se na Eos, jer su oni zatražili ovrhu na plaći koju provodi poslodavac, ali ta ovrha je trenutno u zastoju i Eos treba biti na čekanju, a Vam se regres može isplatiti na ruke. Računovodstvo bi bilo u pravu da nema ovog zastoja ovrhe.

odgovoreno:

Eto ja regres nisam dobio i svadjao se s njima i sve al nis koristi uzas jedan jednoatavni mi ga nisu dali zbog Eosa i uplatili su na tekuci..jer kazu da mi je Eos sjeo navodno 1.07.2020g i da mi zato nemogu dat..place mi se od muke..i ti zakoni i sve .svak radi sto ga je volja..

odgovoreno:

To i mene zanima ja to ne kuzim i gotovo jednostavno nemogu shvatit zasto je to tako, a pomoc si nemogu eventualno privatna tuzba al pun kufer mi je vec toga i sudova i svega..oni su uplatili na tekuci i briga ih..ne zanima ih

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i kasnije se registrirati. Ako imate korisnički račun na ovom portalu, prijavite se ovdje kako bi objavljivali s tim korisničkim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Napravi novi...

Važna informacija