Aleksandra1 objavljeno: 14. svibanj 2020. objavljeno: 14. svibanj 2020. Dobar dan nova sam ovdje pa ako neto može pomoći bila bih zahvalna. Naime radi se o Eos Matrixu koji plijeni dio moje plaće preko poslodavca,pošto je donesen moratorij nebih smjeli izvršavati ustegu ali dana 08.05 je moj poslodavac uplatio Eos Matrixu 1012,38.kn,bila sam u računovodstvu i dali su mi nalog po kojem postupaju i rekli da moraju uplaćivati i dalje jel nisu dobili nikakav dopis od eosa i ako ne uplate ovršit će njih za moje. Zanima me kome se obratiti i prijaviti Eos Matrix jel krši Zakon o provedbi ovrhe na novčanim sredstvima,i dali ih mogu tužiti za to da vrate novce.Hvala svaka pomoć dobrodošla slike kao dokaz.LP Citiraj
Borbena7 odgovoreno: 14. svibanj 2020. odgovoreno: 14. svibanj 2020. Bilo bi dobro da je pogriješio Eos, ali ovdje je u pitanju pogreška poslodavca. Poslodavac postupa protuzakonito pljenidbom i prijenosom Vaše plaće. Evo link https://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/2020_04_53_1057.html Citiraj
Aleksandra1 odgovoreno: 14. svibanj 2020. Autor odgovoreno: 14. svibanj 2020. (uređeno) U računovodstvu mi je gospođa rekla da dok ne dobiju od Eosa drukčiju odluku da mora isplaćivati im,inače će njih ovršiti i da je nemoćna jel Eos mora im poslati obavijest da ne pljene a ništa im nisu poslali niti javili e sad. uređeno: 14. svibanj 2020. od Aleksandra1 Citiraj
Borbena7 odgovoreno: 14. svibanj 2020. odgovoreno: 14. svibanj 2020. Recite Vi njoj da ona nije dužna postupati po dopisima već po zakonima. I da cijela RH danima govori o ovoj Vladinoj mjeri, te da je njen rad protuzakonit. Nije Eos dužan nju rukovoditi u poslu, njena je radna obveza da posao izvršava u skladu sa propisima. Citiraj
Aleksandra1 odgovoreno: 14. svibanj 2020. Autor odgovoreno: 14. svibanj 2020. Reći ću joj pa vam javim.Hvala. Citiraj
Borbena7 odgovoreno: 14. svibanj 2020. odgovoreno: 14. svibanj 2020. Isprintajte joj ovaj Zakon s linka i odnesite joj. Neka sa Eosom iskomunicira povrat protuzakonito ustegnutog dijela plaće. Citiraj
Pejuska odgovoreno: 14. svibanj 2020. odgovoreno: 14. svibanj 2020. prije 4 sati , Aleksandra1 je napisao: U računovodstvu mi je gospođa rekla da dok ne dobiju od Eosa drukčiju odluku da mora isplaćivati im,inače će njih ovršiti i da je nemoćna jel Eos mora im poslati obavijest da ne pljene a ništa im nisu poslali niti javili e sad. Poštovana, i meni inače poslodavac direktno uplaćuje EOS-u..... ja sam naravno sad u ponedjeljak (budući nam je plaća 15.) poslala e mail u odjel obračuna plaća. Odgovorili su mi da mi po Zakonu sad 3 mj više neće obustavljat i uplaćivat tu 1/4 Eos-u, nego će mi tih 1/4 uplatit na sada odblokiran račun, a preostalih 3/4 kao i do sad na zaštićeni rn. Žalite se poslodavcu, sastavite dopis i isprintajte Zakon iz NN koji vrijedi od 30.04. - ne odustajte dok Vam ne vrate novce Citiraj
Borbena7 odgovoreno: 14. svibanj 2020. odgovoreno: 14. svibanj 2020. To je ispravno postupanje kod ovrhe na plaći i treba trajati sve dok budu trajale posebne okolnosti. Za sada je to 3 mjeseca od stupanja na snagu ovog zakona, ali postoji mogućnost da Vlada ovaj rok naknadno i produži. Citiraj
marach49 odgovoreno: 10. rujan 2020. odgovoreno: 10. rujan 2020. Dobar dan imam sličan slučaj pa ako mi moze netko rec ko je tu upravu a ko ne.znaci radim u gradskoj firmi imam ovrhu nad alimentacija i prije par mjeseci mi je stigao i Eos matrix na placu pa samim time mene zanima da ne duljim.previse da li imam pravo na isplatu regresa s obzirom da sam bio na.godisnjem jer sam bio kod naših zena u kancelariji i pitat da mi.isplate na ruke i oni se ogradjuju oko toga da mi je došao Eos i da mi nemogu dati bez obzira na moratorij i sve zakone i jednostavno ne žele.. eto kaj da radim?.hvala Citiraj
Borbena7 odgovoreno: 15. rujan 2020. odgovoreno: 15. rujan 2020. , marach49 je napisao: znaci radim u gradskoj firmi imam ovrhu nad alimentacija i prije par mjeseci mi je stigao i Eos matrix na placu pa samim time mene zanima da ne duljim.previse da li imam pravo na isplatu regresa Ovrha za alimentaciju se provodi preko Fine ili poslodavca? Citiraj
marach49 odgovoreno: 15. rujan 2020. odgovoreno: 15. rujan 2020. Dobra vecer,preko Fine mi uzimaju Citiraj
Borbena7 odgovoreno: 16. rujan 2020. odgovoreno: 16. rujan 2020. prije 9 sati , marach49 je napisao: preko Fine mi uzimaju Ovrha Eosa koja je preko plaće je u zastoju, a ovrha za alimentaciju koja je preko Fine nije u zastoju. Međutim, mišljenja sam da kada ovrhu provodi Fina da poslodavac bez obzira što zna za ovu ovrhu Vama kao radniku može na Vaš zahtjev isplatiti regres u gotovu novcu, ali samo do visine neoporezivog iznosa. Citiraj
marach49 odgovoreno: 16. rujan 2020. odgovoreno: 16. rujan 2020. Hvala vam ,i jos samo jedno pitanje da li to vazi i za Bozicnicu i jubilarnu nagradu? hvala vam Citiraj
Borbena7 odgovoreno: 16. rujan 2020. odgovoreno: 16. rujan 2020. Da, isto vrijedi i za njih, jer se mogu isplaćivati na račun, ali i u gotovini. Citiraj
marach49 odgovoreno: 16. rujan 2020. odgovoreno: 16. rujan 2020. Znaci postoji vjerojatnost da mi bude isplaceno na ruke tj.na blagajni a o kome to ovisi,pitam cisto da znam kome da se obratim i da mi ne.ode na tekuci.Hvala Citiraj
Borbena7 odgovoreno: 16. rujan 2020. odgovoreno: 16. rujan 2020. Tražite pisanim putem od svog poslodavca isplatu na ruke, a razlog zašto trebaju postupati je u tome što se alimentacija prisilno ne naplaćuje preko plaće već preko novčanih sredstava. Citiraj
marach49 odgovoreno: 16. rujan 2020. odgovoreno: 16. rujan 2020. Znam uvijek tak radim i uvijek problema s tim a sad po novom se vade na Eos Matrix i sve kaj kazem stalno se oslanjaju ne njega tako da se bojim da ce nesto od toga biti a i neznam kakvu ulogu ima Eos sa jubilarkom i Bozicnicom..jel mi mozete rec? Citiraj
Borbena7 odgovoreno: 16. rujan 2020. odgovoreno: 16. rujan 2020. Pozivaju se na Eos, jer su oni zatražili ovrhu na plaći koju provodi poslodavac, ali ta ovrha je trenutno u zastoju i Eos treba biti na čekanju, a Vam se regres može isplatiti na ruke. Računovodstvo bi bilo u pravu da nema ovog zastoja ovrhe. Citiraj
marach49 odgovoreno: 16. rujan 2020. odgovoreno: 16. rujan 2020. Eto ja regres nisam dobio i svadjao se s njima i sve al nis koristi uzas jedan jednoatavni mi ga nisu dali zbog Eosa i uplatili su na tekuci..jer kazu da mi je Eos sjeo navodno 1.07.2020g i da mi zato nemogu dat..place mi se od muke..i ti zakoni i sve .svak radi sto ga je volja.. Citiraj
Borbena7 odgovoreno: 16. rujan 2020. odgovoreno: 16. rujan 2020. I što Eos ima od ove uplate na tekući? Citiraj
marach49 odgovoreno: 16. rujan 2020. odgovoreno: 16. rujan 2020. To i mene zanima ja to ne kuzim i gotovo jednostavno nemogu shvatit zasto je to tako, a pomoc si nemogu eventualno privatna tuzba al pun kufer mi je vec toga i sudova i svega..oni su uplatili na tekuci i briga ih..ne zanima ih Citiraj
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i kasnije se registrirati. Ako imate korisnički račun na ovom portalu, prijavite se ovdje kako bi objavljivali s tim korisničkim računom.