Jump to content

Zaposlen kao Vozač sa isteklom vozačkom


gogi88

Preporučene objave

Pozz, problem naravno, radim kao vozač kamiona i bila mi isticala uskoro valjanost C kategorije, otišao obavit lječnički pojavio se na šalteru mupa da produžim kad ono nemože, nekih 15.000kn kazni.

Kazna za vožnju s isteklom vozačkom je 1000kn za mene,  ali me zanima dali će se kazniti i moj poslodavac (obrt) ? Ili samo ja dobijem soma kuna po repu?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Za to ne brinem, da kucnem u drvo, u životu sudar nisam imao, a kamoli skrivio. Jednostavno sam pre-dobar vozač za to (zato i imam toliko kazni, ne-ironično to govorim). Veči problem je rutinsko zaustavljane i da moj poslodavac dobije paprenu kaznu. Na netu nisam mogao nač nikakve informacije o tome, samo da ja dobijem 1000kn.

uređeno: od Goran Petrić
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 10 sati , Goran Petrić je napisao:

Za to ne brinem, da kucnem u drvo, u životu sudar nisam imao, a kamoli skrivio. Jednostavno sam pre-dobar vozač za to (zato i imam toliko kazni, ne-ironično to govorim). 

I najbolji su doživljavali prometne nesreće i to sa fatalnim posljedicama.

prije 10 sati , Goran Petrić je napisao:

Na netu nisam mogao nač nikakve informacije o tome, samo da ja dobijem 1000kn

Da, samo Vi.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Neznam koga da pitam, neću zvat 92 a bome neću ni u postaju ulazit da ih pitam ako će moj poslodavac dobit isto kaznu, jer vjerovatno ni sami neznaju. Zadnji put kad su me zaustavili 2h života i radnog vremena su mi oduzeli njih 3 (2 ženske i jedan mladi muški) sa dva laptopa i jednim tabletom su drkali gledali za što me sve mogu kazniti jer sami obuku kao da nisu prošli i neznaju svoj posao, ali mogu zaustavit mene u kamionu i 2 sata me držat na parkiralištu dok oni na laptopima čitaju zakon i gledaju kakve kazne mi izdat.

Ugl da policiju neću pitat ništa :P Ako tko zna možda gdje ima napismeno nešto o tome? Jer poslodavac me tjera da tu kaznu platim i obnovim vozačku inače otkaz dobijam, a ja naravno tih para nemam a i da imam bogami nebi dao policiji za te kazne jer se normalno ne osječam krivim što na otvorenoj cesti van naselja stave znak 50 a ja tamo prolazim 93 kao i svi drugi, uključujuči policiju, niti se osječam krivim jer sam napuhao 0,72, dajem ljevu ruku da ja sa jednim promilom prolazim autoškolu i bolje vozim u takvom stanju od 80% naše populacije.  32 godine imam, u prometu od svoje 14-e, aktivno vozim cjelo to vrijeme motor, auto i kamion več godinama, i nikad nikad sudara nisam imao, ja nisam sposoban imat sudar jednostavno, ne tražim vraga i to je to. Ali policija me mrzi (i ja njih).

uređeno: od Goran Petrić
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 4 sati , Goran Petrić je napisao:

ja nisam sposoban imat sudar jednostavno, ne tražim vraga i to je to

To mnogi misle ali ne možete utjecati na vozače oko sebe niti uvjete. Onaj dečko koji je poginuo u Vrgorcu isto nije tražio vraga (igrom slučaja ga znam odnosno znao sam ga) pa je svejedno nastradao.

 

prije 4 sati , Goran Petrić je napisao:

Ugl da policiju neću pitat ništa :P Ako tko zna možda gdje ima napismeno nešto o tome?

prekrsajna@pravosudje.hr. pošaljite mail da vam se odobri plaćanje na rate. pitanja@mup.hr policija@mup.hr za još detaljniji postupak

 

prije 4 sati , Goran Petrić je napisao:

Ali policija me mrzi (i ja njih)

Malo je subjektivno ovo reći. Svi imaju nekoga/nešto što nas mrzi (nekoga porezna, nekoga škola). Policija mrzi sve koji voze pijani, nevezani i slično. 

 

prije 4 sati , Goran Petrić je napisao:

er poslodavac me tjera da tu kaznu platim i obnovim vozačku inače otkaz dobijam, a ja naravno tih para nemam a i da imam bogami nebi dao policiji za te kazne jer se normalno ne osječam krivim što na otvorenoj cesti van naselja stave znak 50 a ja tamo prolazim 93 kao i svi drugi, uključujuči policiju, niti se osječam krivim jer sam napuhao 0,72, dajem ljevu ruku da ja sa jednim promilom prolazim autoškolu i bolje vozim u takvom stanju od 80% naše populacije.

Poslodavac je bome u pravu tu. Njemu treba radnik koji ima zadovoljene minimalne uvjete, a vi to nemate. Nitko neće držati radnika koji mu je samo trošak. Pa sad ako hoćete biti tvrdoglavi bit ćete nezaposleni u ovo vrijeme kad svatko nastoji zadržati svoj posao. S razlogom je tamo stavljen znak 50. S obzirom da tvrdite da ste dobar vozač onda bi trebali znati i propise i držati se istih, a ne ja sam dobar vozač mogu šta hoću. Krivi ste što vozite sa 0,7 kad znate da se tolerira do 0,5 i da se izvan naselja smije voziti 90 samo ako nema znaka. Tamo ga je bilo, vi se niste držali i krivi ste amen.

Ispričavam se na off topicu ali me je razljutila ova količina samouvjerenosti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 14 sati , Goran Petrić je napisao:

Ako tko zna možda gdje ima napismeno nešto o tome? Jer poslodavac me tjera da tu kaznu platim i obnovim vozačku inače otkaz dobijam, 

Po ZSPC-u poslodavac neće/ne može dobit kaznu a otkaz ide jer više ne ispunjavaju uvjete zaposlenja (nemaš važeću vozačku dozvolu).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija