Jump to content

Parkirno mjesto za invalide


robert2020

Preporučene objave

Dobar dan,

radi se o neboderu (100 stanova) i parkiralištu na koji realno stane max 25 vozila. Imamo iscrtanih 5 parkirnih mjesta za invalide, a kraj njih se nalazi znak na kojem piše da su 4 mjesta za invalide. U razgovoru s nekim stanarima jedno mjesto za invalide je navodno privatni parking tj. kupljeno je sa stanom. No, na njemu nema registarske oznake, nikakve zaštite, a osoba koja je vlasnik stana i navodni vlasnik parkirnog mjesta živi u Švicarskoj i dolazi tijekom ljeta. U tom periodu uredno koristi to parkirno mjesto, a kada ode negdje onda stavi neki improvizirani stupić s kojim čuva parkirno mjesto. Mene zanima da li je ovo istina i na koji način provjeriti. Mjesto za invalide je u principu javna gradska površina na koju može parkirati bilo koje vozilo s važećim znakom pristupačnosti (naljepnica nije dovoljna) neovisno da li živi u tom neboderu ili 50 metara dalje.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ukoliko se radi o javnoj površini stupić na invalidskom mjestu je postavljen protuzakonito. Svaka osoba koja ima važeći znak pristupačnosti može parkirati na predmetno invalidsko parkirno mjesto, dakle ne postoji rezervirano invalidsko mjesto na javnoprometnoj površini. Za uklanjanje stupića obratite se komunalnom redarstvu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija