Jump to content

Otkazni rok i povratak na posao


soopica

Preporučene objave

Firma mi je zbog korona situacije odlučila dati otkaz ugovora na neodređeno.  Sve je po pravilima - otkazni rok od dva i pol mjeseca i otpremnina, uz mogućnost da ako se u to vrijeme posao stabilizira povratka na radno mjesto. Ugovor mi istječe 15.07., pa me zanima, ako me npr. pozovu da se vratim 14.07. da li ja nastavljam raditi po starom ugovoru (na neodređeno) ili što? 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

OK... Još malo preciznije. Odlukom poslodavca do kraja otkaznog roka sam doma, uz napomenu poslodavca da ako bude potrebno da će ma zvati nazad na posao. To mi je jasno.  Ono kaj mene zanima je ako mene poslodavac zove nazad na posao da li se onda taj otkazni rok produžuje, a ako nastavim raditi da li radim po starom ugovoru, odnosno da li mi i dalje vrijedi ugovor na neodređeno? 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Otkazni rok se ne produžuje, jedina varijabla koja bi se promijenila bila bi da ga odrađujete za razliku od trenutnog stanja, međutim sve to do isteka otkaznog roka.

Glede drugog upita, kako će postojeći radni odnos prestati sa zaključno 15. srpnja, a vi nastavite raditi na dan 16. srpnja, time će, po mom mišljenju, nastati novi radni odnos između vas i poslodavca, iako se u tom slučaju postavlja pitanje čemu otkaz prvog ugovora.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija