Jump to content

Djelomični povrat plaće


s123

Preporučene objave

Poslodavac je radniku isplatio puni iznos plaće u mjesecu odlaska, umjesto iznosa do dana odlaska (jer je radnik radio pola mjeseca).

Poslodavac je od radnika tražio povrat preplate uplatom direktno od radnika na račun firme poslodavca, ali porezna uprava je radniku preporučila da se povrat radi preko poslovne banke povlačenjem djelomičnog iznosa, tj. više isplaćenog iznosa sa tekućeg računa.

Pošto banka bivšeg poslodavca i radnika nisu iste, poslodavac je svojoj banci uputio zahtjev da povuče djelomičan iznos povrata (samo više isplaćen dio plaće), ali njegova poslovna banka od radnikove poslovne banke traži puni iznos, ne samo djelomičan iznos, i tvrdi da drugačije ne mogu provesti povrat.

Radnika se ne tiče način međubankarskih transakcija, želi potpisati suglasnost za povrat, ali samo do iznosa koji stvarno treba vratiti, ne na kompletan iznos. 

Njegova banka, slijedeći nalog poslodavčeve banke (iako sam poslodavac potražuje djelomičan iznos) traži povrat punog iznosa plaće.

Što dalje?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija