Jump to content

Naljepnica za parkiranje HRVI-a


Draganec

Preporučene objave

Umirovljen sam 2000.g. sa statusom hrvi-a 30% rat 70% van rata, trajno, opća nesposobnost.

Polovicom 2018.g. nastupila paraplegija . Nisam sposoban trenutno upravljati vozilom zbog blokiranja nogu. 

Da li mogu i kojim postupkom zatražiti naljepnicu hrvi i staviti na vozilo kojim upravlja sin, a zbog mogučnosti parkiranja na mjestima određeno za hrvi. Sin je vlasnik vozila.

LP

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani!

Naljepnica ne služi više ničemu,morate otići u ured državne uprave, te podnijeti zahtjev za karticu da možete parkirati auto na mjesto invalida,ta kartica je na ime i prezime ,ima i vašu sliku, te se postavlja  na  lijevi dio kod vjetrobranskog stakla unutar vozila,tako da je uvijek možete postaviti ili maknuti .Znam da morate predati i medicinsku dokumentaciju i sliku.Samo takva kartica vrijedi na parkirnom mjestu za invalide ,one naljepnice plave, žute i sl. policija ne prihvaća kao ispravno obilježeni auto.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Znak pristupačnosti važi u slučaju kada vozilom upravlja osoba s invaliditetom sa 80 ili više posto tjelesnog oštećenja, odnosno osobe koje imaju oštećenja donjih ekstremiteta 60 ili više posto, ili ako se osoba s invaliditetom nalazi u vozilu. Pravo na znak pristupačnosti također ima i vozilo udruge osoba s invaliditetom.

Vozila osoba s invaliditetom, kao i vozila udruge osoba s invaliditetom, mogu biti obilježena međunarodnim znakom invalida, a pravo na parkiranje mogu ostvariti samo na temelju  rješenje o znaku pristupačnosti koju izdaje nadležno tijelo na ime osobe s invaliditetom (sa 80 ili više posto tjelesnog oštećenja, odnosno osobe koje imaju oštećenja donjih ekstremiteta 60 ili više posto), odnosno udruge osoba s invaliditetom za razdoblje od pet godina, uz predočenje znaka pristupačnosti.

Osobe s invaliditetom podnose zahtjev za izdavanje znaka pristupačnosti uredu državne uprave u županiji nadležnom za promet, odnosno upravnom tijelu Grada Zagreba nadležnom za promet. Uz zahtjev prilažu nalaz i mišljenje ovlaštenog vještaka Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje, odnosno nalaz i mišljenje drugostupanjskog liječničkog povjerenstva nadležnog za davanje nalaza i mišljenja prema Zakonu o pravima hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji ili prema Zakonu o zaštiti vojnih i civilnih invalida rata. Udruga osoba s invaliditetom uz zahtjev prilaže rješenje o registraciji i dokaz da su njeni članovi osobe s invaliditetom sa 80 ili više posto tjelesnog oštećenja, odnosno osobe koje imaju oštećenja donjih ekstremiteta 60 ili više posto.

uređeno: od ivek_73
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...
prije 21 sati , esigente je napisao:

Sve je kako je do sada napisano, a HRVI su oslobodjeni placanja upravne pristojbe.

Nije bit da li će netko platiti 20 kn pristojbe , nego kakvo će biti rješenje sa komisije.

Neka mu sin "pokloni " auto ( ako nema svoj) , pa će imati i olakšicu pri plačanju osiguranja auta, a zavisno o rješenju ( postotku) i neplaćanje cestarine i besplatno korištenje autoputa.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija