Jump to content

Neizvršena usluga izrade i montaže kuhinje


Tomigax

Preporučene objave

Poštovani, 

molim vas za savjet vezano uz neizvršenu uslugu izrade i montaže kuhinje. Naime mi smo već krajem 10., početkom 11. mjeseca 2019. godine naručili izradu i montažu kuhinje u novom stanu. Izrada i montaža je trebala biti početkom ili najkasnije sredinom drugog mjeseca 2020. Uslugu smo uzeli preko obrta koji se bavi izradom stolarije te smo morali odmah na početku platiti 60% cijene(prema ugovoru koji je potpisan samo između majstora i nas, ugovor nije ovjeren). Mi smo stalno zvali majstora, što vezano uz neke dogovore što uz montažu te nas je pri svemu zavlačio i posebno je odgađao montažu. Došla je pandemija i tek nakon što smo ga mi kontaktirali on nam je samo putem poruke javio da su zbog virusa sve montaže otkazane (i mi imamo razumijevanja za to iako je kuhinja trebala biti u drugom mjesecu). Nakon mjesec dana, mi ga opet kontaktiramo i on nam obećava da kada sve prođe mi ćemo biti prvi na redu i... On je početkom petog mjeseca počeo raditi i sad je već treći tjedan da nam svaki puta kad ga zovemo obećaje da će kuhinja biti krajem tjedna, početkom drugog, a od kuhinje još ništa. 

Mene zanima imamo li pravo odustati od te kuhinje i tražiti da nam vrati sav novac što smo mu dali za izradu. Prilično smo frustritani s cijelom situacijom. Imamo razumijevanja i za ovu situaciju s virusom i sve, ali napominjem da je kuhinja trebala biti gotova i montirana u drugom mjesecu, a nije još niti sad. 

Unaprijed hvala na odgovoru. 

Lijep pozdrav

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Za svaki slučaj, s obzirom na koronu i sve, pisanim dopisom pozovite majstora da u primjerenom roku koji mu ostavite za ispunjenje, ispuni ugovor u cijelosti, u protivnom da ćete smatrati da je ugovor raskinut po sili Zakona (konkretnije, čl. 361. i 362. Zakona o obveznim odnosima), te da ćete tada tražiti sve što ste dali na ime svoje obveze radi ispunjenja ugovora, te svu eventualnu štetu koju ste pretrpjeli zbog neispunjenja.

Ako ne ispuni u ostavljenom roku, tada drugim pisanim dopisom obavijestite da je ugovor raskinut i da tražite novac natrag.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

Poštovani Tomigax, molio bih Vas da mi se javite.

Imam osjećaj da smo naletili na istog "majstora", isto tako zanima me što je najbolje učiniti u situaciji kad "majstor" ne napravi povrat avansa (na koji je pismeno pristao) i nakon toga se prestane javljati. Isto tako činjenica je da je vlasnik obrta koji je na listi poreznih dužnika (>100000kn), plus toga mu je banka odavno sjela na jedinu nekretninu koju ima.

 

Ugrubo subjekt je prezadužen, dok očito ugovara posliće okolo i skuplja avanse kako bi preživio. Ugovoreni posao nikad ne odradi.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

Poštovani, Možda sam i ja naletjela na tog stolara. Dao mi ponudu za izradu namještaja u vrijednosti 5000 kn, uplatila sam avans 1000 kuna, prije mjesec dana, za izradu na njegov račun i sad izbjegava komunikaciju, obećao je u nekoliko navrata da radi...ali se ne javlja. Kad sam ga tražila račun za akontaciju, još je bio i bezobrazan prema meni kao da ja njemu dugujem.

 

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija