Jump to content

Neisplaćivanje novčane naknade sa strane burze - molim savjet


7thUser

Preporučene objave

Pozdrav svima,

 

nov sam na forumu, te sam se registrirao kako bih potražio savjet slijedom jedne situacije. Naime, radi se o tome da mi burza ne isplaćuje novčanu naknadu za vrijeme nezaposlenosti. Predao sam sve potrebne dokumente i također dobio riješenje o isplaćivanju novčane naknade. I da, na naknadu imam pravo, ostvarujem sve uvijete, stoga sam i dobio riješenje. Kada je došla prva uplata, trebalo je biti uplaćeno oko 4,000 KN, no isplaćeno je samo 2,000. Poslao sam mail savjetniku da potražim od njega savjet.

 

Savjetnik je rekao da se nisam javio na jedno individualno savjetovnje koje mi je bilo zakazano, te da mi se zbog toga ne isplaćuje naknada, i da sam zbog toga izbrisan iz evidencije nezaposlenih. Istina je da se nisam javio na savjetovanje, jer sam skroz zaboravio na to jedno savjetovanje na koje sam trebao doći. No, s druge strane, nisam bio kontaktiran putem poruke niti maila da se naknadno javim na svjetovanje, što ne bi bio problem. Dakle, mudro su šutli i nisu me uopće više kontaktirali i bez ikakvog upozorenja su me izbrisali iz evidencije nezaposlenih. 

 

Dostupan sam bio putem maila ili poruka 24 sata na dan. Dakle, mogli su mi poslati mail ili poruku u bilo kojem trenutku, ja bih se odazvao.  U svakom slučaju, siguran sam ovako nešto nije legalno s obzirom da ja zakonski ostvarujem puno pravo na novčanu naknadu i imam službeno riješenje o isplaćivanju iste koje sam dobio od burze. Savjetnik je rekao da moram čekati da dobijem riješenje o brisanju iz evidencije nezaposlenih, žaliti se na to riješenje i onda možda eventualno bude isplaćeno što treba biti isplaćeno. Jedini problem je što je prošlo skoro mjesec dana, a riješenje nisam dobio, a nekako imam osjećaj da ni ne budem. Više imam osjećaj da razvlače cijelu priču kako mi ne bi morali isplatiti naknadu.

 

U svakom slučaju bih molio savjet, ako se netko bolje razumije u tematiku. Hvala unaprijed.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija