Jump to content

Kupnja stana uz preuzimanje otkupa


lolly3

Preporučene objave

Kupila sam stan od branitelja koji je stan dobio uz ugovor sa pridržanim pravom vlasništva uz stambeni kredit u Hrvatskoj poštanskoj banci koji je sastavni dio ugovora. 

Nisam imala dovoljno novca za otkup stana u cijelosti pa smo u  kupoprodajnom ugovoru naveli da preuzimam sva prava i obveze iz njegovog ugovora i nastavljam sa obročnom otplatom.

Utvrdili smo ukupnu cijenu stana, koja je umanjena za iznos duga  koji sam preuzela od prodavatelja.  

Nisam obavijestila ministarstvo o kupoprodajnom ugovoru, nisam tražila njihovu suglasnost već sam samo nastavila otplaćivati rate kredita u banci.

Ministarstvo nam je poslalo dopis kojim nas traži pravnu osnovu radi koje koristimo stan.

Da li ministarstvo ima pravo odbiti dati suglasnost na naš kupoprodajni ugovor obzirom da ih nisam izvijestila o istom u trenutku sklapanja ugovora.

Ugovor sa prodavateljem smo sklopili prije pet godina, uredno otplaćujemo kredit i sve režije koje proizlaze iz korištenja stana.

Hvala na odgovoru

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prema rješenju o dodijeli stambenog kredita za kupnju stana Ministarstvo branitelja sklapa ugovor o kupoprodaji stana sa pridržanim pravom vlasništva sa kupcem te da je kupac dužan platiti iznos od 21.700 EUR

Kupac će utvrđeni iznos platiti prodavatelju iz sredstava stambenog kredita odobrenog kod Hrvatske poštanske banke. po osnovi Ugovora o stambenom kreditu.

Ako kupac ne plati tri (3) dospijela anuiteta po ugovoru, smatrati će se da je cjelokupan iznos dospio na naplatu te će se kupac pozvati da u roku od 15 dana podmiri cjelokupno dospijelo dugovanje jer će se u suprotnom smatrati da je ugovor raskinut.

U slučaju raskida ugovora kupac je dužan u roku od 15 dana vratiti prodavatelju stan.

Nakon otplate kredita u cijelosti, prodavatelj će izdati tabularnu isparvu kojom će dozvoliti uknjižbu prava vlasništva.

Kupac je u obvezi snositi sve troškove održavanja stana.

Nadležan je sud prema mjestu na kojem se nalazi nekretnina.

Mislim da su to u grubo najbitniji dijelovi kupoprodajnog ugovora.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prije 19 minuta, miroslav6 je napisao:

Pise li sto o otudenju, tj. zabrani otudenja/prodaje, koristenja stana od strane trecih osoba prije konacne otplate kredita ili na neki dulji rok?

Ne piše ništa o otuđenju, zabrani prodaje, korištenje stana od trećih osoba....samo ako se ne plate tri uzastopna obroka, pozva se na uplatu cjelokupnog duga u roku od 15 dana ili raskid ugovora

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Citiraj

Ugovor o stambenom kreditu Ministarstvo može jednostrano raskinuti u sljedećim slučajevima:

c) ako korisnik stambenog kredita proda stan ili obiteljsku kuću kupljenu kreditom prije nego što otplati kredit, osim ako to čini namjenski radi kupnje druge kuće ili stana

Imate li informaciju je li branitelj kupio novu kucu ili stan nakon prodaje?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija