1309Ivan objavljeno: 20. svibanj 2020. objavljeno: 20. svibanj 2020. Poštovanje, Da li ja kao porezni dužnik još iz dana kad sam bio pomorac mogu registrirat jdoo na trgovački sud i prijaviti poreznoj Citiraj
BRKICA00 odgovoreno: 20. svibanj 2020. odgovoreno: 20. svibanj 2020. Po zakonu ne bi smjeli jer prilikom osnivanja morate potpisati papir da nemate dugova prema državi. Ali niko ne brani da vam neko treći osnuje firmu i da je prebaci na vas. Citiraj
frenki zg odgovoreno: 21. svibanj 2020. odgovoreno: 21. svibanj 2020. prije 19 sati , BRKICA00 je napisao: Po zakonu ne bi smjeli jer prilikom osnivanja morate potpisati papir da nemate dugova prema državi. Od kad je taj Zakon na snazi ? Potpisuje se izjava da niste vlasnik nekog Trg. Društva ili da nemate preko 15% udjela u nekom trg. društvu - navedeno ne sprečava osnivanje novog društva - ali trebaju dokazi da navedena društva nemaju dugovanja prema državi. Izjava o Fizičkom dugovanju - mi je do sada nepoznata. Citiraj
BRKICA00 odgovoreno: 22. svibanj 2020. odgovoreno: 22. svibanj 2020. Iskreno @frenki zg ne znam ali znam da kod nas da u firmi da je klijent imao problema sa otvaranjem firme jer je bio dužan doprinose za svoj obrt (koji je zatvorio) i da mu nisu dali. Sad da li sam pogriješio i dao krivu informaciju jer sam povukao paralelu s njime ne znam. Citiraj
frenki zg odgovoreno: 23. svibanj 2020. odgovoreno: 23. svibanj 2020. prije 22 sati , BRKICA00 je napisao: Iskreno @frenki zg ne znam ali znam da kod nas da u firmi da je klijent imao problema sa otvaranjem firme jer je bio dužan doprinose za svoj obrt (koji je zatvorio) i da mu nisu dali. Sad da li sam pogriješio i dao krivu informaciju jer sam povukao paralelu s njime ne znam. Moguče je slijedeče - Na pitanje - dali ste vlasnik neke firme - da se izjasnio pozitivno , jer mnogi ne razlikuju pojam - firma - obrt- i tad se došlo do toga davmora donjeti potvrdu da nema duga prema poreznoj - i ja sam u proteklih 10.g nailazio na razna tumačenja i kod javnih bilježnika. Citiraj
Denver41 odgovoreno: 24. svibanj 2020. odgovoreno: 24. svibanj 2020. , BRKICA00 je napisao: prilikom osnivanja morate potpisati papir da nemate dugova prema državi Ovo je i moje iskustvo, bilježnici pri otvaranju firme doista daju na potpisivanje papir - izjavu o fizičkom dugovanju. Citiraj
frenki zg odgovoreno: 24. svibanj 2020. odgovoreno: 24. svibanj 2020. (uređeno) Prije 6 minuta, Denver41 je napisao: Ovo je i moje iskustvo, bilježnici pri otvaranju firme doista daju na potpisivanje papir - izjavu o fizičkom dugovanju. A kod prijenosa firme na vaše ime - potpisujete samo izjavu pod krivičnom odgovornošću, da niste vlasnik nekog trg. društva na području HR. Izjavu da nemate dugovanja prema državi - ne potpisujete . uređeno: 24. svibanj 2020. od frenki zg ispravak Citiraj
frenki zg odgovoreno: 24. svibanj 2020. odgovoreno: 24. svibanj 2020. prije 2 sati , frenki zg je napisao: A kod prijenosa firme na vaše ime - potpisujete samo izjavu pod krivičnom odgovornošću, da niste vlasnik nekog trg. društva na području HR. Izjavu da nemate dugovanja prema državi - ne potpisujete . Ja sam osobno do sad, oko 10.g. posredovao u prijenosu oko 50 trgovačkih društava - ne u - Registraciji - i uvjek je preuzimatelj morao potpisati Izjavu pod krivičnoj i materijalnoj odgovornosti - da nije vlasnik trg. društva ili da nema preko 15% udjela u u nekom društvu u HR .- Ako ima, u tom slučaju mora donijeti dokaz da to društvo nema nepodmirenih obaveza prema Državi. Znači, da se kod registracije i kod prijenosa primjenjuju drugačiji kriteriji. Citiraj
BRKICA00 odgovoreno: 24. svibanj 2020. odgovoreno: 24. svibanj 2020. Prije 21 minuta, frenki zg je napisao: Ja sam osobno do sad, oko 10.g. posredovao u prijenosu oko 50 trgovačkih društava - ne u - Registraciji - i uvjek je preuzimatelj morao potpisati Izjavu pod krivičnoj i materijalnoj odgovornosti - da nije vlasnik trg. društva ili da nema preko 15% udjela u u nekom društvu u HR .- Ako ima, u tom slučaju mora donijeti dokaz da to društvo nema nepodmirenih obaveza prema Državi. Znači, da se kod registracije i kod prijenosa primjenjuju drugačiji kriteriji. Da, zato sam napisao onaj gore slučaj u kojem je supruga registrirala firmu i prebacila na supruga. Oni su tako zaobišli taj dio priče. frenki zg 1 Citiraj
gogi88 odgovoreno: 1. ožujak 2023. odgovoreno: 1. ožujak 2023. (uređeno) Dižem staru priču da ne otvaram novu temu.... znači nemože se jdoo otvoriti ako imaš poreznog duga? Ja naravno imam propali obrt i dugujem državi za doprinose... Ali može neki vaš poznanik bez duga otvoriti, i zatim prijenos vlasništva na sebe jer onda ne traže potvrdu o nepostojanju duga kao u slučaju osnivanja jdoo-a? uređeno: 1. ožujak 2023. od Goran Petrić Citiraj
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i kasnije se registrirati. Ako imate korisnički račun na ovom portalu, prijavite se ovdje kako bi objavljivali s tim korisničkim računom.