mikivg 1 Objavljeno u svibanj 21, 2020 Podijeli Objavljeno u svibanj 21, 2020 Poštovani, po presudi Upravnog suda Porezna uprava mi je isplatila nezakonito naplaćenu sudsku pristojbu,ali bez kamata i parničnih troškova,koji su bili zatraženi.Na koji način mogu naplatiti kamate i sudske troškove? Hvala Citiraj Link to post Podijeli na drugim stranicama
Borbena7 1844 objavljeno svibanj 21, 2020 Podijeli objavljeno svibanj 21, 2020 Presudom vam je priznato sve to što ste tražili? Jeste li zatražili očitovanje dužnika s obzirom na iznos isplate? Citiraj Link to post Podijeli na drugim stranicama
mikivg 1 objavljeno svibanj 21, 2020 Autor Podijeli objavljeno svibanj 21, 2020 Tražio sam povrat duga,kamate i sudske troškove.Porezna mi je uplatila samo dug ( na račun )bez kamata i troška spora.Nikakvo Rješenje ili dopis od Porezne nisam dobio. Citiraj Link to post Podijeli na drugim stranicama
Borbena7 1844 objavljeno svibanj 21, 2020 Podijeli objavljeno svibanj 21, 2020 Kontaktirajte ih, moguće je da se samo radi o pogrešci. Citiraj Link to post Podijeli na drugim stranicama
mikivg 1 objavljeno svibanj 25, 2020 Autor Podijeli objavljeno svibanj 25, 2020 Kontaktirao sam Poreznu upravu.Oni smatraju da ne moraju platiti sudske troškove i kamatu.Mogu li tužbom Upravnom sudu ostvariti pravo na povrat troška postupka i zateznih kamata? Citiraj Link to post Podijeli na drugim stranicama
Borbena7 1844 objavljeno svibanj 25, 2020 Podijeli objavljeno svibanj 25, 2020 Kako glas izreka te presude tj. što piše da Vam je Porezna dužna platiti? Citiraj Link to post Podijeli na drugim stranicama
mikivg 1 objavljeno svibanj 25, 2020 Autor Podijeli objavljeno svibanj 25, 2020 Upravni sud je presudio:Poništava se rješenje Ministarstva financija i nalaže se tuženiku da u roku 60 dana donese odluku o žalbi tužitelja. Nakon toga mi je Porezna uprava vratila naplaćeni dio duga ( naplaćenog od povrata poreza )ali samo dug,bez kamata i troška Upravnog postupka. Činjenica je da se u presudi nigdje ne spominje dug ,kamate ni troškovi. Imam li uopće pravo,obziron na dobijenu parnicu,na povrat sudskog troška i kamate? Citiraj Link to post Podijeli na drugim stranicama
Borbena7 1844 objavljeno svibanj 25, 2020 Podijeli objavljeno svibanj 25, 2020 Prije 15 minuta, mikivg je napisao: Imam li uopće pravo,obziron na dobijenu parnicu,na povrat sudskog troška i kamate? O naknadi troškova spora odlučuje se isključivo na zahtjev stranke, s tim da zahtjev mora biti specificiran, zatim da stranci ne može biti dosuđena veća naknada troškova spora od zatražene i zahtjev se podnosi najkasnije do zaključenja rasprave, a kod rješavanja spora presudom bez rasprave, najkasnije do donošenja presude. Citiraj Link to post Podijeli na drugim stranicama
Ruby_Danderfluff 1985 objavljeno svibanj 26, 2020 Podijeli objavljeno svibanj 26, 2020 prije 19 sati , mikivg je napisao: Imam li uopće pravo,obziron na dobijenu parnicu,na povrat sudskog troška i kamate? Zahtjev ste trebali postaviti, jer bez postavljenog zahtjeva upravni sud neće odlučiti, ali mogu Vam reći da čak i da ste dobili spor i rješenje bilo poništeno, upravni sudovi u pravilu odbijaju zahtjeve stranaka koje nisu država za naknadom troškova upravnog sudovanja, sve uz blagoslov pravnih shvaćanja Visokog upravnog suda RH, zbog čega su dobili i packu od Ustavnog suda (iz razloga što se time obeshrabruju građani da idu u postupke protiv odluka tijela državne vlasti), ali su, koliko znam, ustrajali u tome. Možda Vam to objašnjenje obrazlaže Vašu situaciju. U svakom slučaju, ja bih zahtijevala donošenje dopunske presude u dijelu koji se odnosi na troškove i zateznu kamatu, pa neka Vas izrijekom odbiju tako da se u tom dijelu možete žaliti. Evo članak iz 2018. iz Informatora na tu temu. 931933.Trokovi_upravnog_spora.pdf Citiraj Link to post Podijeli na drugim stranicama
mikivg 1 objavljeno svibanj 26, 2020 Autor Podijeli objavljeno svibanj 26, 2020 Pokušat ću,jer je trošak dosta veliki,a prošlo je i dosta vremena. Hvala na savjetu. Citiraj Link to post Podijeli na drugim stranicama
mikivg 1 objavljeno svibanj 26, 2020 Autor Podijeli objavljeno svibanj 26, 2020 Još samo jedno pitanje. Da li ću morati platiti sudsku pristojbu i za podnošenja zahtjeva za donošenje dopunske presude kao i za rješenje iste? Hvala Citiraj Link to post Podijeli na drugim stranicama
Ruby_Danderfluff 1985 objavljeno svibanj 27, 2020 Podijeli objavljeno svibanj 27, 2020 Po mom mišljenju, nećete trebati. Citiraj Link to post Podijeli na drugim stranicama
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
If you have an account Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.