Jump to content

Pokretna trgovina


Vitosalvore

Preporučene objave

Ovako, imam u vlasnistvu parcelu na super poziciji do hotela. Ocistio sam je uredio i htio postavit montaznu tegovinu ( kontejner do 12m2. 
u gradu su rekli da mogu dobit dozvolu za stand ali ne i za kontejner jer parcela nije graddjevinska nego poljuprivredna. 
Nigdje ne mogu nac koja je zakonska definicija standa  a vidim da uz ceste svi standove zatvaraju i s time prakticki  to opet nije stand nego zatvoreni objekat od neki 15m2. 
zanima me dal mogu kupit prikolicu za pokretnu trgovinu i stavit je na parcelu a da nemam problema sa inspekcijom,posto je ona u biti mobilna. (Naravno,onda bi i otvorili obrt za pokretnu trgovinu) pomozite :) hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pravilnik o klasifikaciji prodavaonica i drugih oblika trgovine na malo(NN 39/09) Pokretna prodaja je prodaja bez stalnog prodajnog mjesta, znači ovo Vam u općini ne bi prošlo da stoji na jednom mjestu, ako su rekli da Vam daju samo štand.

Članak 11. stavak 4:  pokretna prodaja može se obavljati samo uz uvjete propisane odlukom predstavničkog tijela grada ili općine na čijem mjestu se pokretna prodaja obavlja Zakona o trgovini(NN 68/13), znači ako su oni propisali da može biti samo štand onda Vam vjerojatno neće dati za pokretnu prodaju.

Osim toga morate tražiti komisiju za utvrđivanje MTU za štand, jer Vam drugo vjerojatno neće dozvoliti. To što ljudi oblažu štandove, to svatko radi na svoju ruku, ako vidite kod susjeda da nešto radi ne mora značiti da radi ispravno.

Propisi za štandove:

- čl.31 pravilnika o mtu nn66/09.....-kaže da propisom određuje općina

-čl.24 pravilnika o klasifikaciji prodavaonica39/09...--govori što je štand

- čl. 11 stavak 5 Zakona o trgovini(NN 87/08.....-kaže da mora biti odobrenje općine

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija