Jump to content

Problem sa susjedima


jasmina56

Preporučene objave

Vlasnica sam stana u trokatnoj zgradi s pet stanova. Predmetni susjedi nisu vlasnici svojeg prostora već žive u prostoru koji je u vlasništvu pravne osobe i nama, budući da smo posljednji uselili u zgradu, nikad nije dano na uvid je li to poslovni, stambeni ili kakav drugi tip prostora, no u svakom slučaju oni mu nisu vlasnici niti te firme niti stana.

Unaprijed ću naglasiti da s tim susjedima nismo u dobrim odnosima, ja na danoj adresi imam registriran obrt i radim od kuće, oni su vlasnici dvaju pasa koje ostavljaju same doma (iako ih gospođa ima mogućnost voditi sa sobom na posao) i oni ne prestaju lajati i zavijati dok su sami. Osim toga, gospođa u tom prostoru organizira ilegalno čuvalište pasa, no najveći je problem što niti nakon potresa njihova djeca ne prestaju divljački nabijati po svojem podu/našem stropu i to do razine da se viseći ormarići u kuhinji (i staklene čaše i šalice u njima) tresu i vibriraju.

Zanima me mogu li išta poduzeti? Moj mi je mir prva i osnovna stvar, pokušali smo razgovarati s njima, no njihov je stav da ih se naši prigovori ne tiču i da oni baš na sve imaju pravo pa me zanima imaju li doista, pogotovo u ovoj situaciji kad su i nekretnine oštećene (u zelenoj smo zgradi, ali u epicentru i s oštećenjima) i ljudi načeti strahom.

Hvala. 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

, Ruby_Danderfluff je napisao:

Možete ih prijaviti inspekcijama - veterinarskoj, sanitarnoj (zbog buke), policiji u slučaju remećenja javnog reda i mira, ali inače imate dvije mogućnosti - da uložite u vlastitu samoizolaciju (čepići za uši tijekom rada, izolacija zidova i otvora), ili da odselite, nažalost.

Hvala, i bojala sam se da je tako.

Mogu li išta poduzeti s obzirom na to da smo mi vlasnici svoje nekretnine, a oni u nekretnini koja je u vlasništvu pravne osobe (znam da je čak prije našeg dolaska u zgradu ista bila predmetom interesa Porezne uprave jer je kupljena kao poslovni, a korištena kao stambeni prostor, ne znam kako je sad)? Također, isto pitanje s obzirom na to da se u tom prostoru psi čuvaju na crno, a prostor je u vlasništvu pravne osobe, je li to neki teži prekršaj od "običnog" rada na crno? 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija