Jump to content

Nasljedstvo nakon smrti ostavitelja


Brija. Xxl

Preporučene objave

Poštovani, 

 

Nakon smrti majke brat i ja trebamo nasljediti kompletnu imovinu pošto je otac davno umro te je sva imovina bila na majci. 

Majka je preko 15godina živjela u domu za stare i nemoćne te je imala više moždanih udara, bila joj je oduzeta lijeva strana tijela, imala je mrene na očima i bila slaboga sluha. 

Ostavinska se trebala održati 6mjeseci nakon smrti majke ali brat je otišao dva dana ranije te mi javlja da je  ostavinsku odgodio radi još nekih terena koje treba navesti u ostavinskoj te da nismo bili dobro pripremljeni. 

U međuvremenu saznajem da je brat na osnovu darovnog ugovora starog preko 7godina upisao vlasništvo stana koji je bio majčin na sebe ta dva dana prije ostavinske, pošto je on stariji uvijek su svi papiri bili kod njega jer sam imao veliko povjerenje u njega. 

Sad dok čekamo ostavinsku brat se ne javlja te na upit sta je s tim terenima više ništa ne odgova te kaze da je nekome od daljnje familije dao naše papire od terena da on vidi sta se od toga može dobiti bez moga znanja te govori da smo mi jedini nasljednici i da nemam sta pitati vezano za nasljedstvo. 

Da li postoji kakva pravna mogućnost da se meni vrati moja polovica stana iako se brat već upisao kao vlasnik na osnovu darovnog ugovora koji je ovjeren kod javnog bilježnika te ja nisam ništa znao o tome niti sam slutio, mama je uvijek bila više sa mnom povezana te sumnjam da je na nepravedan način darovani ugovor napravljen.

 

Zahvaljujem unaprijed! 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 7 sati , Brija. Xxl je napisao:

Da li postoji kakva pravna mogućnost da se meni vrati moja polovica stana iako se brat već upisao kao vlasnik na osnovu darovnog ugovora

U stan se neće zadirati ako postoji druga imovina koja će činiti ostavinu, a iz koje se može namiriti vaš nužni dio, u suprotnom bi iz darovane nekretnine mogli zahtijevati namirenje nužnog dijela koji iznosi polovinu od dijela koji bi vam pripadao na temelju zakonskog nasljeđivanja, što u vašem slučaju iznosi 1/4-ina.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija