mare1006 objavljeno: 25. svibanj 2020. objavljeno: 25. svibanj 2020. Pozdrav, probat ću ukratko opisati problem. Živim u Šibeniku na jednom "mirnijem" mjestu. Kuća koja se nalazi nasuprot moje iznajmljuje se često preko airbnb za razne zabave. Buka koja pritom dopire iz te kuće zna biti nesnošljiva, što zbog glasne glazbe, što zbog vike i glasova onih koji iznajme kuću radi zabave. Buka se zna događati i noću i danju. Policija je više puta zvana na intervencije, međutim nisu nijednom naplatili kaznu niti izdali prekršajni nalog. Polako se približava ljeto i kreće sezona pa mi je relativno hitno da se to što prije riješi. Je li sad rješenje zvati sanitarnu inspekciju? izlaze li oni uopće na teren jer znam da nisu dužni postupiti po prijavi? ili bi bilo bolje podnijeti tužbu? postoje li u neke privremene mjere koje se sudskim putem mogu tražiti u ovom slučaju? Hvala puno na pomoći! Citiraj
Borbena7 odgovoreno: 25. svibanj 2020. odgovoreno: 25. svibanj 2020. Što onda policija zapravo napravi kada dođe? Citiraj
mare1006 odgovoreno: 25. svibanj 2020. Autor odgovoreno: 25. svibanj 2020. obično se u susjednoj kući stišaju kad dođe policija pa dalje nastave kad oni odu. Tijekom jedne intervencije policajci su rekli čak da im je problem ispisivati kazne zbog preračunavanja valute u kune. Također, bilo je slučajeva u kojima je policajac rekao da on ne može ustvrditi razinu buke, jer nekome je nešto bučno dok drugome nije, itd. Citiraj
Bianka1511 odgovoreno: 23. svibanj 2021. odgovoreno: 23. svibanj 2021. Imam isti problem, susjed uredio kuću, napravio bazen i sada misli organizirati ”evente”. Mi smo u gusto naseljenom području u Kaštelima, ako je kategorizacija kuće za odmor, mislim da nije dozvoljeno iznajmljivati kuću za partijanja. Zanima me pravna strana. U kategorizaciji valjda piše do koliko osoba može boraviti u kući. Može li mi netko odgovoriti? Citiraj
Spitfire odgovoreno: 27. svibanj 2021. odgovoreno: 27. svibanj 2021. Broj osoba je određen rješenjem temeljenom na uvjetima za kategorizaciju kuće za odmor a ovisi o broju * te jesu li traženi pomoćni ležajevi. Citiraj
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i kasnije se registrirati. Ako imate korisnički račun na ovom portalu, prijavite se ovdje kako bi objavljivali s tim korisničkim računom.