Jump to content

buka iz susjedne kuće


mare1006

Preporučene objave

Pozdrav,

probat ću ukratko opisati problem. Živim u Šibeniku na jednom "mirnijem" mjestu. Kuća koja se nalazi nasuprot moje iznajmljuje se često preko airbnb za razne zabave. Buka koja pritom dopire iz te kuće zna biti nesnošljiva, što zbog glasne glazbe, što zbog vike i glasova onih koji iznajme kuću radi zabave. Buka se zna događati i noću i danju. Policija je više puta zvana na intervencije, međutim nisu nijednom naplatili kaznu niti izdali prekršajni nalog. Polako se približava ljeto i kreće sezona pa mi je relativno hitno da se to što prije riješi.

Je li sad rješenje zvati sanitarnu inspekciju? izlaze li oni uopće na teren jer znam da nisu dužni postupiti po prijavi? ili bi bilo bolje podnijeti tužbu? postoje li u neke privremene mjere koje se sudskim putem mogu tražiti u ovom slučaju?

 

Hvala puno na pomoći!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

obično se u susjednoj kući stišaju kad dođe policija pa dalje nastave kad oni odu. Tijekom jedne intervencije policajci su rekli čak da im je problem ispisivati kazne zbog preračunavanja valute u kune. Također, bilo je slučajeva u kojima je policajac rekao da on ne može ustvrditi razinu buke, jer nekome je nešto bučno dok drugome nije, itd.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 11 mjeseci kasnije...

Imam isti problem, susjed uredio kuću, napravio bazen i sada misli organizirati ”evente”. Mi smo u gusto naseljenom području u Kaštelima, ako je kategorizacija kuće za odmor, mislim da nije dozvoljeno iznajmljivati kuću za partijanja. Zanima me pravna strana.

U kategorizaciji valjda piše do koliko osoba može boraviti u kući. Može li mi netko odgovoriti?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija