Jump to content

Otvaranje racuna u banci


Tirak

Preporučene objave

Postovani,

radi se o drzavljanu trecih zemalja koji je clan obitelji hrvatskog drzavljanina, te ima hrvatski OIB i privremeni boravak u Hrvatskoj. Nema posao ovdje, niti ne planira raditi. Pokusali smo u nekoliko banaka otvoriti tekuci racun, ali svugdje su nam rekli da nije moguce bez zaposlenja. Ima li neki nacin osim zaposlenja? Ne mogu vjerovati da osoba koja ima odobren boravak nema pravo otvoriti racun u banci kako bi drzala svoj novac na njemu. Nema nikakvog smisla...

Hvala na odgovorima i prijedlozima.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

"Ako zakonito boravite u nekoj od zemalja EU-a, imate pravo na otvaranje „osnovnog računa za plaćanje". Banke vam ne mogu odbiti zahtjev za otvaranje osnovnog računa za plaćanje samo na temelju toga što ne živite u zemlji u kojoj banka ima poslovni nastan"

Jeste bili u centru za nerezidente i pokušali tamo otvoriti nerezidentni račun (u poslovnicama radi ekipa koja nije baš upućena po tom pitanju pa zato imaju nerezidenti centri)? Vidim potencijalni problem tu. Pokušali ste otvoriti tekući račun koji se otvara samo ako ćete imati redovna primanja (otvara se za plaću poglavito) te vam zbog toga nisu dali. Kakav ste račun probali otvoriti?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija