Jump to content

Ne mogu dobiti kljuc zajednicke nekretnine


ZackDeLaRocha

Preporučene objave

Ja i moja dva brata od pokojnog oca smo nasljedili stan, Troje smo nasljednici, al trenutno je tuzba ostavine  dok se to ne resi, pa nas troje ( kao oporucni nasljednici) imamo pravo koristenja te nekretnine. Trenutni problem je sto moj brat( s kojim nisam u dobrim odnosa)  je uzeo kjuc,  koristi stan, i opce neda meni da napravim kopiju kljuca kako bi ulazio u stana. Zanima me koja su moja prava, i sta mogu uciniti u ovom slucaju? Sta mogu uciniti pravnim putem i kako bih mogao dobiti kljuc? Rekli su mi da se obratim svoga brata pismenim putem i da trazim kljuc? Sta ako ne dobijem odgovor, kako da nastavim dalje, da bi se izborio za kjuc od toga stana koji mi zakonski pripada? 

Hvala unaprijed na odgovoru

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 8 sati , drmrgood je napisao:

Pošalje se dopis bratu da ima rok od 15 dana da preda kopiju ključa. Ako to ne napravi tužite ga sudu. Potom će sudac odrediti bravara koji će zamijeniti bravu te ćete i vi i on dobiti po jednu kopiju ključa. On nema nikakvo zakonsko pravo da vam spriječava ulazak i korištenje zajedničke nekretnine.

Hvala puno na odgovoru. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Jos nisam dobio nikakav odgovor, a vjerovatno i necu, pa zanima me kako da postupim dalje. Trenutno nemam finansije za odvjetnika, pa me zanima dal mogu sam poslati tuzbu? Ako da, molim vas da mi posaljete neki primjer kako da to uradim, odnosmo sto tocno trebam navestu u tuzbi? I svakako na kraju gde se treba poslati, i dal bi me to nesto kostalo? Hvala unaprijed 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija