Jump to content

Darivanje kuće


zp1

Preporučene objave

Pozdrav.

Roditelji bi darivali kuću sinu koji je punoljetan. On se brine o nama i investirao u obnovu kuće. Roditelji imaju kćer koja je u velikim poreznim problemima i zaštitili bi se da nakon smrti jednog od roditelja ,kćer ne dobije dio kuće kojeg bi porezna mogla uzeti ili upisati se na taj dio kao potraživanje. Ona živi sa dečkom u vanbračnoj zajednici kojem uređuje kuću. On je rastavljen i ima dvoje djece koje ne žive sa njim .Njegova kuća naravno ostaje njegovoj djeci. Kako se pravno najbolje i najjeftinije zaštititi.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Potpisite ugovor (oboje) o dozivotnom ili dosmrtnom uzdrzavanju sa sinom. Sve sto ce biti upisano u ugovor ce biti od potpisa ugovora (dosmrtno uzdrzavanje) ili nakon smrti (dozivotno uzdrzavanje) vlasnistvo sina i nece uci u ostavinu. Slijedom toga, kcer nece imati nikakva prava na nasljedstvo, niti na nuzni dio. Ono sto nece biti upisano u ugovor ce se podijeliti u ostavinskom postupku prema zakonu o nasljedivanju.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija