Jump to content

Obnova i nadogradnja stare kuce


Paky

Preporučene objave

Dobar dan. Ako moze neki savjet. Krenuli smo sa uredenjem kuce tj nadogradili smo dio. E sad kako smo to radili bez papira jer smo sebi htjeli omoguciti normalno stanovanje jer je kuca zadnji put uredivana prije ko zna koliko godina. Uglavnom susjed je bio kod nas i kad smo mu rekli sta cemo radit sve je bilo u redu,ali sad pocinje sa pricom kako on to nije znao i sl. Do nase kuce se nalazi dio njihove stare kuce u kojoj nitko ne zivi vec preko najmanje 40 god i sad je on odlucio da bi on to sredivao i prodavao i da smo mu mi umanjili vrijednost kuce. Znam,krivi smo uopce sta nismo trazili potpis i ostale papire,ali eto mislili smo da nam nece radit probleme s obzirom da je upoznat sa situacijom. Udaljenost od nase nadogradnje do zidica koji dijeli nase kuce je 2,7 m, a udaljenost od nadogradnje do zida njihove kuce je 4,3m. Od zidica do njihove kuce se nalaze skale,tj put . Visina nadogradnje je 2,4 m. Sad smo stali sa radovima jer ne zelim ako nas prijavi da moramo sve rusit. Zanima me sta da mi sad poduzmemo da rijesimo papirnato sta se moze rijesit. I da li ako srusimo dio da je veca udaljenost izmedu nas sta trebamo poduzeti da to sve skupa legaliziramo. Hvala puno

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Legalizirati bi mogli eventualno redovnim putem, pošto blažim zakonom (Zakon o postupanju sa nelegalno izgrađenim građevinama) trenutno nije moguće. A to onda znaći da se moraju poštivati odredbe prostornog plana, gdje će vam ovih 2,7 m vjerovatno predstavljati problem, te su veće naknade za komunalni i vodni doprinos. Pokušajte u nadležnom uredu za prostorno uređenje saznati njihovo mišljenje ili bi vam sa uvidom u PP i stanje na terenu mogli više reći u ovl. arhitektonskom uredu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

To bi onda vjerovatno bilo u skadu sa prostornim planom pošto su odredbe o najmanje 3 m od međe u svima skoro iste. No kako su moguće i određene razlike, posebno one koje počinju sa "iznimno", ne držite me za riječ jer bi morali ispoštovati i druge odredbe oko najveće dopuštene izgrađenosti i iskoristivosti čestice (Kig i Kis), najmanju propisanu veličinu čestice a neki propisuju i minimalnu širinu čestice koja se proteže uz javni put, tako da i dalje savjetujem što i u prošloj objavi. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija