telstar objavljeno: 30. svibanj 2020. objavljeno: 30. svibanj 2020. (uređeno) Poštovani, prije par dana sam zaustavljen i napuhao sam 0,77 promila i oduzeta mi je vozačka do drugog dana. Imam od 1.11.2018. slučaj kada sam napuhao 1,11 promila te sam imao prekoračenje brzine od 20km čini mi se. Tada sam uložio žalbu priznao sve te se pokajao i nisu mi uveli mjeru zabrane vožnje. Platio sam samo kaznu. Uz to sad od 2 mjeseca 2020. godine snimili su me u prekoračenju brzine naseljem za 32km/h. To mi još nije stiglo, dao sam svoje podatke o vozaču i poslao u policijsku postaju. S obzirom na prekršaj 2018, i brzina koja mi je izmjerena u 2 mjesecu 2020 godine, kakve su mi opcije sa ovim zadnjim prekršajem? S obzirom da sada vjerovatno spadam pod recidivista. Da li postoji ikakva mogućnost izbjegavanja zabrane upravljanja? Dok čekam riješenje da li se učlanim u neku zajednicu osoba koje imaju problema sa alkoholom pa da i to prezentiram sudu ili u prigovoru kao izraz kajanja i shavaćanje ozbiljnosti prekršaja? Da li bi bilo pametno angažirati odvjetnika u ovom slučaju? Stvari koje mi mogu ići u prilog: - minimalna plaća - kredit - uzdržavanje obitelji i (majka umirovljenica i sestra koja je na porodiljnom) - potvrda od poslodavca da mi je vozilo neophodno za posao Hvala Vam uređeno: 30. svibanj 2020. od telstar Citiraj
drot13 odgovoreno: 2. lipanj 2020. odgovoreno: 2. lipanj 2020. Svakako priloži sve, ali šanse da prođeš bez zabrane su minimalne. Odvjetnika je uvijek dobro imati u pravim predmetima, a ako se učlaniš u neku zajednicu ili nešto slično, možeš završiti i na izvanrednom liječničkom, pa i trajno ostati bez vozačke dozvole. Te grupe za pomoć ne služe izbjegavanju kazne... Citiraj
telstar odgovoreno: 2. lipanj 2020. Autor odgovoreno: 2. lipanj 2020. Ok, hvala Vam na odgovoru. U ovom slučaju bi onda bilo dobro angažirati odvjetnika, ili da idem po Vašim šprancama prigovora i taktikom priznanje, kajanje, i dokumenti koji mi idu u prilog? Pretpostavljao sam da je skoro pa nemoguće proći bez zabrane, no nadam se da ću dobiti mjesec dana. Da li postoji mogućnost da mi se ova kazna za brzinu u naselju ne vidi na sudu ukoliko platim sve prije kazne za alkohol? Hvala još jednom na Vašem vremenu. Citiraj
drot13 odgovoreno: 3. lipanj 2020. odgovoreno: 3. lipanj 2020. prije 12 sati , telstar je napisao: U ovom slučaju bi onda bilo dobro angažirati odvjetnika, ili da idem po Vašim šprancama prigovora i taktikom priznanje, kajanje, i dokumenti koji mi idu u prilog? Kako god želiš, ali ako si možeš priuštiti, bilo bi dobro imati odvjetnika. prije 12 sati , telstar je napisao: Da li postoji mogućnost da mi se ova kazna za brzinu u naselju ne vidi na sudu ukoliko platim sve prije kazne za alkohol? Ne, sud će i to vidjeti. Citiraj
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i kasnije se registrirati. Ako imate korisnički račun na ovom portalu, prijavite se ovdje kako bi objavljivali s tim korisničkim računom.