Jump to content

Problem sa ženom od predstavnika stanara


Aldolina

Preporučene objave

Pozdrav, radi se o  dvorišnoj zgradi sa 7 stanova uu centru Zagreba. Neki dan smo se vratili doma (zbog potresa smo na neko vrijeme otišli) da bi saznali da je brava na zajedničkom balkonu promjenjena. Obratili smo se predstavniku stanara i on je reko da se obratimo njegovoj ženi?? Oke, razgovarali smo s njom i rekla je da neda ključ od balkona da je stavljen novi štrik za veš jer se gospođa boji korone i da zato neda kljuc.  Inače smo uvijek tamo vjesali ves jer se na balkonu, na zraku brže posuši. Išli smo na policiju, čak prije nego smo išli zvala sam Andriju Stampar, javno zdravstvo. Objasnim gospođi na telefonu situaciju i prvo kaj mi je rekla da je to bolesna žena i da koristi koronu kao izliku. Odemo na policiju i nakon 2 sata čekanja ponesemo prijavu i inspektor je reko da će neko izaći na teren da bi iduće jutro dobili poziv iz policije da oni zbog toga ne izlaze na teren da dignemo privatnu tužbu. No poznavanjuci naše pravosude to može i godinama potrajati. Zanima me jel se možemo još kome obratiti? Pricuvu plaćamo zagrebačkom holdingu, jel bi oni mogli što napraviti? S time da su oni na svoju ruku promijenili bravu,nisu tražili suglasnost, iskoristili su situaciju što nikog nije bilo u zgradi zbog potresa. Na susjede se ne možemo previše osloniti, osim na jednu susjedu koja je rekla da će se isto raspitati koje su nam mogućnosti. U vlasnikom listu stoji da imamo pravo na balkon. Još moram napomenut, pitati taj predstavnik stanara, njega je postavila bivša predstavnica, nije bilo sastanka. Il je bilo pa mi i susjeda koju sam spomenula da će pomoć nismo pozvani. Kome se i za to obratiti, jer očito je interes tu u pitanju. To je bio prvi dio priče. Kad sam već započela molila bi Vas za savjet i za Drugi  dio priče koja ide za parkirno mjesto. Prošle godine rušile su se šupe koje su bile u dvorištu, asvaltiralo se dvorište i radila su se parkirna ( svaki stan jedno parkirno mjesto). Mi nismo dobili parkirno mjesto. Parkirno mjesto dobio je vlasnik 8 stana koji je ilegalan. (njega u prvom djelu priče nisam spomenula jer je tamo nezakonito izgradio stan, i taj čovjek je na sudu zbog toga). Vlasnica stana ( moja obitelj) nije išla za time jer nemamo auto ( iako sam joj rekla da ne pusti to da ću ja kad tad položit vozački,, a i ko je iz centra zna kolko vrijedi imat parkirno mjesto). Sad kad je predstavnik stanara  tako postupio vlasnica stana je odlučila da je bilo dosta takvog ponašanja i zakidanja njenih prava. Kome se obratiti u vezi tog parkirno mjesta? Ako je netko imo iskustva u prvom ili drugom djelu priče bila bi zahvalna na pomoći. Hvala. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Za oba pitanja se obratite Upravitelju zgrade, točnije njihovoj pravnoj službi. Jednostavno tražite da oni obave razgovor sa predstavnikom stanara i da ga upute u njegova prava i obveze, te da Vam se hitno omogući pristup i korištenje tog zajedničkog balkona. Zatim ih tražite uvid u dokumentaciju vezanu za parkirna mjesta, te neka Vam s pravne strane objasne propust koji je počinjen na Vaš štetu. I svakako tražite da Vam omoguće uvid u prikupljene potpise suvlasnika zgrade, a koji su bili nužni da bi predstavnik stanara uopće bio izabran za predstavnika stanara. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija