Jump to content

Fizički napad


Lylli

Preporučene objave

Pozdrav,

radim u javnoj ustanovi i kolegica me fizički napala. Tim napadom zadala mi je ozljedu i uzrokovala materijalnu štetu (oštećenje moje stvari). Događaj sam prijavila ovlaštenoj osobi od poslodavca za primanje i rješavanje pritužbi vezanih za zaštitu i dostojanstvo radnika. Međutim po toj prijavi, kolegici koja me je napala nije upućena nikakva adekvatna mjera, jer se ovlaštenoj osobi za pritužbe kako sam čula "neda natezati" s tom osobom, budući da je već vodila u nekoliko navrata disciplinski postupak protiv iste. Budući mi ozljeda nije prolazila, već su se događale promjene na koži, a kako bolujem od bolesti kože, prilikom kontrolnog pregleda kod svoje specijalistice za svoju osnovnu bolest upitala sam da li ta ozljeda utječe na moju bolest. Utvrdila je da utječe i da je ostavila trajnu posljedicu što je i navela u povijesti bolesti. Kako od ovlaštene osobe od poslodavca nisam dobivala nikakav odgovor na moju pritužbu, ponovno sam uputila upit o mojoj pritužbi i dopunila ju navodom da je došlo do trajnog oštećenja zdravlja (priložila sam povijest bolesti) i zamolila odgovor na koji način će se zaštititi moje dostojanstvo i zaštita kao radnika, te namiriti nanijeta mi materijalna šteta? Odgovor na moj upit i dalje ne dobivam. Zanima me što mogu učiniti i kome se obratiti jer očito ovlaštena osoba od poslodavca neće poduzeti nikakve radnje da me se zaštiti, a ne želim da to ostane na tome kao da ništa nije bilo, a posljedicu ozljede osjećam stalno. 

Hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

, Lylli je napisao:

Ako sam dobro shvatila čl. 134. Zakona o radu, jedino mi preostaje zatražiti zaštitu pred nadležnim sudom? Protiv koga podnosim tužbu sudu, poslodavca ili osobe koja me napala? Hvala.

Tužbu možete podnijeti protiv poslodavca temeljem čl.7.st.5.  i čl. 111. Zakona o radu, pozivajući se pritom na relevantne odredbe Zakona o obveznim odnosima koje uređuju povredu prava osobnosti ( dostojanstvo, tjelesno i duševno zdravlje... ), te pravo na pravičnu novčanu naknadu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija