Jump to content

naknadno pronadena imovina nakon ostavinskog rijesenja


baksadj

Preporučene objave

problem zena lose govori Hrvaski tako da ni ne razumije sto pise. Muz joj je umro naknadno je otkrila da muz je imao u drugom mirovinskom stupu xxxxx novaca i policu zivotnog osiguranja. kako da to uvede kao naknadno pronadenu imovinu? i koji su moguci danljni koraci?

uređeno: od Borbena7
Osobni podatak i nepotrebno
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Članak 234. Zakona o nasljeđivanju kaže:

(1) Ako se nakon pravomoćnosti rješenja o nasljeđivanju pronađe imovina koja nije obuhvaćena tim rješenjem, sud neće ponovno provoditi ostavinsku raspravu, nego će ovu imovinu novim rješenjem rasporediti na temelju prije donesenog rješenja o nasljeđivanju, osim ako se neki od nasljednika odrekao nasljedstva ili svoj nasljedni dio ustupio sunasljedniku.

(2) Ako prije nije bila vođena ostavinska rasprava, sud će je po službenoj dužnosti provesti samo ako su pronađene nekretnine ili s njima izjednačena prava.

(3) Ako prije nije bila vođena ostavinska rasprava, a pronađene su pokretnine ili s ­njima izjednačena prava, sud će provesti ostavinsku raspravu samo na zahtjev zainteresiranih osoba.

Ako se neki od nasljednika općenito odrekao nasljedstva to se odricanje od nasljedstva ne odnosi na naknadno pronađenu imovinu, dok se odricanje u korist određenog nasljednika ne smatra odricanjem od nasljedstva već izjavom o ustupu ovog svoga nasljednog dijela. I u ovim slučajevima će se ponovno provesti ostavinska rasprava, te potom donijeti novo rješenje o nasljeđivanju.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija