Jump to content

Kanalizacija preko suvlasničke nekretnine


drmrgood

Preporučene objave

Lijepi pozdrav!

Na nekretnini na kojoj sam vlasnik 1/2 potrebno mi je da se spojim na kanalizaciju. Međutim, drugi suvlasnik mi to brani i tvrdi da ja neću kopati na njegovom dijelu nekretnine dok mu ne dam pristupni put (znači ucjenjuje).

Meni je jedini način da se spojim na kanalizaciju taj da iskopam kanal dužine cca 3 metra kroz njegovu šupu za drva do glavne odvodne cijevi. Isti slučaj je imao i on pred par godina gdje je morao prekopati cijelo moje dvorište dijagonalno da bi se položila cijev i da bi se mogao spojiti do kanalizacione šahte. Ja njemu nisam ništa branio.

Pošto je zakonska obaveza svakog kućanstva spajanje na kanalizaciju ako je u mogućnosti, zanima me slijedeće:

Da li ja njega mogu prijaviti komunalnom redaru koji će mu napisati kaznu pošto me on sprečava u izvršenju moje zakonske obaveze?

Unaprijed hvala!

uređeno: od drmrgood
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Mišljenja sam da tu komunalni redar nema nekakove propisane mjere za postupanje na način koji aludirate jer se radi o neriješenim odnosima u suvlasništvu. Onaj tko bi eventualno mogao donijeti rješenje o nekakovoj kazni je nadležni inspektor državnog inspektorata i to u dijelu kazne vam za ne priključivanje na kanalizaciju u rokovima određenim odlukama JLS. No oni to rade na prijedlog JLS ako ovi takovo što upute inspektoratu. Tako da vam preostaje samo dogovor oko trase. No, jeste li sigurni da baš mora ista ići na vaš opisan način i uopće kontaktirali Isporučitelja nadležnog za vodne i komunalne usluge, jer koliko je meni poznato kanalizacija se spaja na najbliži dio cijevi a ne na šahtu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da , ista mora ići tim putem i ta tri metra su do najbližeg dijela cijevi, možda ja nisam dobro opisao. Po meni on nema nikakva prava meni braniti da se ja spojim na kanalizaciju ako je to moja zakonska obveza. Ne vjerujem da u zakonu ne postoji odredba koja propisuje kaznu za sprečavanje nekoga silom da izvrši svoju zakonsku obvezu.

uređeno: od drmrgood
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija