Jump to content

problem u vezi potpisivanja kreditnog ugovora. Hitno molim pomoć!!!


Vivian la Fay

Preporučene objave

Ja sam prodavateljica stana.

U kupoprodajnom ugovoru pod člankom 2, točka 2.5 koji smo ja i kupac potpisali decidirano stoji da će me kupac pozvati na potpis kreditnog ugovora kao založnog dužnika jedino ako je u ugovoru o kreditu navedeno da banka iznos kredita isplaćuje na moj bankovni račun. 

U daljnjem tekstu ugovora pod člankom 5 (dinamika plaćanja kupoprodajne cijene) pod točkom 5.2 Navedeno je "Kupac se obavezuje isplatiti Prodavateljici preostali dio kupoprodajne cijena u iznosu od 99.000 euroa u kunskoj protuvrijednosti prema srednjem tečaju HNB-a na dan isplate isplatiti iz kredita osiguranog kod .......... u roku od 15 dana od potpisa Glavnog ugovora o kupoprodaji. 

Pod točkom 5.3 stoji: "Stranke suglasno utvrđuju ukoliko se nakon upisa založnog prava, a zbog nepredviđenih okolnosti na koje iste nisu mogle utjecati, Prodavateljici ne isplati preostali iznos kupoprodajne cijene, rok iz čl. 5.2 će se pisano produžiti sukladno dogovoru stranaka. 

Zatim pod člankom 12. piše: Ugovorne strane suglasno utvrđuju da ako bi bilo koja odredba ovog Ugovora bila ništetna ili pobojna ili nevaljana i/ili neprovediva odredba neće utjecati na valjanost ostalih odredbi ovog Ugovora.

Jučer me je kupac pozvao na potpis kreditnog ugovora, ali u kreditnom ugovoru nigdje nije navedeno na čije ima i na čiji bankovni račun se isplaćuju sredstva iz kredita. Ja sam odbila potpisati kreditni ugovor. I zatražila da banka u kreditnom ugovoru navede da će sredstva iz kredita biti isplaćena na moj bankovni račun ili mi izda potrvrdu u kojoj će to isto stajati. 

Odmah nakon jedno sat vremena sam dobila traženu potvrdu, ali u njoj nije navedeno decidirano da će se iznos kredita isplatiti na moj bankovni račun, već je navedeno da će se iznos kredita "koristiti isključivo u svrhu zatvaranja prodajne cijene a sve sukladno kupoprodajnom ugovoru potpisanom između dužnika i prodavateljice. Dakle ni u potvrdi nije navedeno da će sredstva iz kredita ići na moj bankovni račun kao prodavateljice, kao ni očekivani rok u kojem bi se to moglo desiti. 

Zbog ovih okolnosti osjećam da se kao prodavatelj izlažem opasnosti da dozvolim upis hipoteke na nekretninu, dok s druge strane ne mogu ni znati ni vidjeti kad mogu očekivati isplatu ostatka dogovorene prodajne cijene niti od koga. 

U privitku dostavljam presliku potpisanog ugovora i potvrde koju sam dobila od banke.

Lijepo molim pomoć ili savjet što je prije moguće.

COPY POTPISANI KUPOPRODAJNI UGOVOR.pdf COPY POTVRDA ERSTE BANKE.pdf

uređeno: od Vivian la Fay
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

, Vivian la Fay je napisao:

navedeno da će se iznos kredita "koristiti isključivo u svrhu zatvaranja prodajne cijene a sve sukladno kupoprodajnom ugovoru potpisanom između dužnika i prodavateljice.

 

, Vivian la Fay je napisao:

Dakle ni u potvrdi nije navedeno da će sredstva iz kredita ići na moj bankovni račun kao prodavateljice, kao ni očekivani rok u kojem bi se to moglo desiti. 

Napisano je sve sukladno kupoprodajnom ugovoru potpisanom između dužnika i prodavateljice.   , a u ugovoru kristalno jasno stoji kome i rok;

 

, Vivian la Fay je napisao:

Kupac se obavezuje isplatiti Prodavateljici preostali dio kupoprodajne cijena u iznosu od 99.000 euroa u kunskoj protuvrijednosti prema srednjem tečaju HNB-a na dan isplate isplatiti iz kredita osiguranog kod .......... u roku od 15 dana od potpisa Glavnog ugovora o kupoprodaji

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija