Jump to content

Odcjepljenje dijela poljoprivrednog zemljišta u katastru


dennyzagreb

Preporučene objave

Naslijedila sam s još jednim suvlasnikom nekretninu koja je poljoprivredno zemljište (u gruntovnici se sastoji od četiri čestice, dok je u katastru zemljište pod jednom katastarskom česticom). Na toj čestici prethodni vlasnik sagradio je nelegalan objekt. 

Nakon provedenog Rješenja o nasljeđivanju objekt smo stavili u postupak legalizacije (ima Rješenje o izvedenom stanju i plaćen vodni doprinos).

U međuvremenu smo saznali da na dijelu zemljišta postoji još jedan vlasnik (koji je dio zemljišta jedne čestice kupio 1984. godine pod sumnjivim okolnostima (niska cijena, prodavatelj umjesto kupca snosi trošak poreza koji iznosi skoro polovinu prodajne cijene) i upisao vlasništvo u gruntovnicu, ali isto nije provedeno u katastru).

Zbog te neusklađenosti mi ne možemo provesti do kraja postupak legalizacije i upis u katastar i gruntovnicu. 

S obzirom da vlasnik tog dijela čestice ne želi ili ne može provesti u katastru odcjepljenje svog dijela poljoprivrednog zemljišta, navedeno zemljište ne obrađuje od kad ga je stekao (već mi moramo da bismo imali pristup spomenutom objektu obrađivati njegov dio zemljišta) koja nam je najpovoljnija solucija za čistu situaciju u katastru i gruntovnici (a da ne otkupljujemo od njega spomenutu česticu jer financijski nismo u mogućnosti)?

Unaprijed zahvaljujem na svakom savjetu i informaciji.  

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija