Jump to content

Stecaj?


Zagy321

Preporučene objave

Pozdrav,

imam stambeni kredit u chf koji nisam vise mogao placati te je isti ukinut, i kompletno dugovanje prodano agenciji

koliko vidim, ista je pokrenula postupak za ovrhu i dobila pravo upisa na nekretninu (u gruntovni stoji zabiljeska o ovrsi)

 

ukoliko i prodaju stan na drazbi, sigurno nece pokriti cijelo dugovanje koje oni zele, sto efektivno znaci da kamata konstatno ide dalje

ukoliko udem u stecaj potrosaca, da li nakon 5 godina taj dug se brise ili me prati do kraja zivota (ili dok ne dobijem na lotu )?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ok, dakle nema veze sto ne zivim na toj adresi, sve je po zakonu

ali to i dalje ostavlja moju nedoumicu:

kad prode ovrsni postupak, i nekretnina se proda i ostane visoki dug - mogu li ja prijaviti se za stecaj potrosaca u nadi da cu za 5 godina (max koliko stecaj traje) biti taj preostali dug prebrisan?

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Sve je po zakonu, jer imate prijavljenu adresu boravišta na koju se mogu dostavljati pismena. I ne bi bilo loše da kada budete u mogućnosti pođete do suda i napravite uvid u svoj spis. 

Vezano za stečaj, Vi se već sada možete obratiti Fini, jer ona provodi izvansudski postupak pred posrednikom u savjetovalištu, a s ciljem sklapanja izvansudskog sporazuma između Vas kao potrošača i vjerovnika.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

gdje mogu vidjeti vise pojedinosti kako cijeli postupak izgleda, kako to funkcionira ako mi se odobri stecaj - da li ja vidim ista od place, tko mi placa podstanarstvo, ...? trazio sam po fini ali nisam nasao bas previse objasnjenja

 

i jos jedno pitanje - poslovno sam vezan za inozemstvo - da li moram dat otkaz i vratiti se u hrvatsku da bi mogao uopce ispuniti uvjete za stecaj ili mogu biti u stecaju, radit u inzemstvu a placa da sjeda na racun kojem ima pristup samo stecajni upravitelj?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija