Jump to content

obavijest o primitku elektroničkog podneska-ovrha


niceta

Preporučene objave

Poštovani, jučer sam dobila obavijest o zaprimanju elektroničkog podneska sa Općinskog suda u kojem tužitelj-Vodoopskrba i odvodnja dostavlja Općinskom sudu podnesak da nisam podmirila potraživanje sa osnova Rješenja o ovrsi koje je donio drugi javni bilježnik, na koje sam se pravovremeno žalila.U prilogu u žalbi  sam priložila  dvije uplatnice za koje me terete a  na kojima su navedeni ispravni brojevi računa i iznosi ali sam omaškom ostavila pozive na broj od računa koji sam platila prethodni mjesec.Traže da uplatim ukupan iznos glavnice- koji je već u cjelosti plaćen na njihov račun ali sa poziom na broj uplatnice mjeseca prije i zakonske zatezne kamate. U oom dopisu nije nigdje naveva mogućnost žalbe pa Vas molim za savjet kako dalje postupiti. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Onda je to po prigovoru otišlo direktno na parnični odjel nadležnog općinskog suda.

Možete li malo pojasniti, oni traže određenu glavnicu sa kamatama i troškovima postupka, a što ste Vi točno podmirili od toga? I kada, prije podnošenje ovršnog prijedloga (datum kada je predan na pošti ili javnom bilježniku, a to ne mora biti nužno i datum donošenja rješenja o ovrsi) ili nakon ovog datuma?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prije 17 minuta, Borbena7 je napisao:

Neće ovdje biti sporan poziv na broj već vrijeme i iznosi uplata.

Vjerojatno, ali u prvom postu je navedeno da je sve plaćeno i na vrijeme samo je stari POZIV NA BROJ, a kako on NIJE obavezan Vodoospkrba se pravila ludim, pa nije knjižila uplatu. To zna raditi i HT, ali kad im se usprotiviš naprave korak unazad. Provjereno.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Terete me za uplate za 12 /2018( dospjeće plaćanja 25.01.2019 a uplata je proknjižena 20.05.2019 i  i 01/ 2019 sa dospjecem plaćanja  26.02.2019 a uplata je izvršena 15.04.2019.

Kod prve uplate je moglo biti zbunjujuće jer su plaćena dva računa odjednomza 12/ 2018 i 03/2019 ali brojevi računa i iznosi su točno navedeni.Unjihovom objašnjenju stoji

:"Iz navedenog proizlazi da da tuženica nije predmetno potraživanje platila orginalnom uplatnicom već je na općoj uplatnicisama navela poziv na broj odobrenja koji se odnisi na neki drugi račun te da predmetno potraživanje do dana sastava ovog podneska nije podmireno.Tuženica plaća plaća potrošnju hlane vode za prosinac 2018 i sječanj 2019 prema brojevima računa ,ista je u pozivu na broj odobrenja upisala krivi poziv na broj koji nije identican pozivima na računima ."

traže da tuženik plati ukupan iznos glavnice,uvećano za zakonske zatezne kamatekoje teku od sljedećeg dana do dana dospijeća svako pojedinog iznosa pa do namirenja po stopi koja se određuje za svako polugodište uvećanjem prosječne kamatnestope na stanje kredita....da nadoknadi trošak ovršnog postupka uvećan za zakonske kamate,i tužitelju troškove parničnog postupka...a napominjem da je na uplatama koje su plaćene elektronskim putem bio poziv na broj oduplatnice koja je plaćena za vodu mjesec ranije.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Imam još pitanja :tikvan:

Kada ste plaćali ove račune, tada ste uplaćivali iznose koji su Vam bili dostavljeni ili ste na te iznose obračunali kamate, pa ste i njih uplatili?

Prije 7 minuta, niceta je napisao:

Prijedlog za ovrhu je stigao 09/2019

Koji datum je na pečatu javnog bilježnika koji se nalazi na prvom listu ovršnog prijedloga, te na njemu piše da ga je on taj dan primio?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 16 sati , niceta je napisao:

Datum na pečatu javnog bilježnika je 30.05.2019.

Ovdje su oba računa plaćena prije nego li je pokrenut ovršni postupaka, pa ste u trenutku pokretanja ovršnog postupka jedino dugovali kamate, jer ste oba računa platili sa zakašnjenjem. E da ste se bar ranije ovdje javili, a to kažem jer nije trebalo ići s prigovorom već s prijedlogom za obustavu postupka u pogledu podmirenih dugovanja i uz njega javnom bilježniku dostaviti uplatnice kao dokaz. Dok ste zatezne kamate i troškove sastava ovršnog prijedloga trebali podmiriti u dogovoru sa ovrhovoditeljem i to sve u roku od 8 dana računajući od dana zaprimanja rješenja o ovrsi. Te dokaz o ovakvom postupanju također dostaviti javnom bilježniku. S tim da bi ovi troškovi sastava ovršnog prijedloga bili znatno manji od tih koji su Vam naznačeni, jer je glavnica opravdanih potraživanja manja tj. samo kamate. I ovakvim postupanjem bi bili oslobođeni predvidivih troškova. A u konačnici postupak bi bio obustavljen, jer ste glavnicu platiti prije pokretanja ovršnog postupka, a kamate i troškove u paricijskom roku.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Na moju žalbu javnom biljezniku u kojoj sam prilozila uplatnice sam dobila rjesenje o stavljanju vam snage rjesenje o ovrsi na kjem pise da se ukodaju provednene radnje i postupak se nastavlja kao u povodu prigovora protiv platnog naloga.Ja sam to protumacila kao da je dugovanje zatvoreno pa me jako iznendilo kada sam dobila podnesak od odvjetnickpg drustva.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nemojte čekati parnicu, jer Vam sa svakim ročištem idu novi i novi troškovi. Obratite se direktno odvjetnicima koji zastupaju ovrhovoditelja i tražite da Vam obračunaju stvarni dug, jer da ste to voljni podmiriti, a kako bi oni mogli što prije povući prijedlog za ovrhu tj. obavijestiti sud da je tražbina podmirena. A iskreno me zanima što će Vam sve i kako uračunati u dug s obzirom da ste ovdje oboje pogriješili.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 3 sati , niceta je napisao:

kontaktirala sam odvjetnički tim koji je podnio podnesak i savjetovali su me da odem u vodovod  sa tim uplatnicama i kažem im da povuku tužbu i vidimo gdje su oni proknjižili te uplate.

Da, jer njim nije u interesu da se postupak okonča. Oni su ti koji su trebali tražiti od Vodovoda informaciju o uplatama, jer je očito da su se upustili u spor bez da su provjerili stvarno stanje, a eto oni i po dostavljenim informacijama o stvarnom stanju i dalje ˝guraju˝ parnicu.

Morat ćete biti jako naporni i uporni da se ovrhovoditelj aktivira i da obavijesti punomoćnike da se postupak na sudu treba obustaviti po Vašoj uplati preostalog dugovanja koje Vam ispostave. I da, pazite da preostalo potraživanje bude usuglašeno između Vodovoda i punomoćnika.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija