vjever objavljeno: 2. lipanj 2020. objavljeno: 2. lipanj 2020. (uređeno) Ne znam da li sam postavio pitanje u pravu temu, ako nisam onaj tko ima ovlasti nek ju slobodno premjesti. Osoba koja mi je dužna određenu svotu je preminula. Zanima me da li se kad dug pređe na njezinog nasljednika rok za zastaru računa od početka ili će zastara nastupiti nakon 10 godina od nastanka duga bez obzira na to što je dužnik sada druga osoba ? uređeno: 2. lipanj 2020. od vjever Citiraj
Borbena7 odgovoreno: 2. lipanj 2020. odgovoreno: 2. lipanj 2020. Na koji način je utvrđeno postojanje duga? Imate li kakvo rješenje, odluku o tome i slično? I jeste li taj dug do sada pokušavali naplatiti prisilnim putem u ovrsi i ako jeste kada i gdje? Citiraj
vjever odgovoreno: 2. lipanj 2020. Autor odgovoreno: 2. lipanj 2020. Hvala na brzom odgovoru. Dug je nastao kao trošak parničnog postupka (nije li prekrasno kad Vas neosnovano tuži netko ko na papiru nema prebijene lipe u džepu?). Do sada nismo poduzimali ništa. Pitanje je više bilo u smislu što bi bilo kad bi bilo. Osoba nije preminula ali svjesni smo da ćemo se za njenog života vrlo teško od nje naplatiti jer je dužna na sto strana. Citiraj
Borbena7 odgovoreno: 2. lipanj 2020. odgovoreno: 2. lipanj 2020. Ako je ta sudska odluka pravomoćna i ovršna, onda je odmah dostavite Fini na prisilnu naplatu, ako ne zbog ničega drugoga onda da prekinete zastarni rok, pa neka tamo stoji. Fina će je nakon tri godine isknjižiti, ako u tom vremenu ne bude nikakvih naplata. A u međuvremenu ovisno o visini duga možete pokušati prisilnu naplatu i preko drugih predmeta i sredstava ovrhe. Čemu čekati da osoba umre. Možda je od Fine još bolja opcija poslodavca ako osoba radi ili HZMO. Citiraj
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i kasnije se registrirati. Ako imate korisnički račun na ovom portalu, prijavite se ovdje kako bi objavljivali s tim korisničkim računom.