Jump to content

Nasljeđivanje duga


vjever

Preporučene objave

Ne znam da li sam postavio pitanje u pravu temu, ako nisam onaj tko ima ovlasti nek ju slobodno premjesti. Osoba koja mi je dužna određenu svotu je preminula. Zanima me da li se kad dug pređe na njezinog nasljednika rok za zastaru računa od početka ili će zastara nastupiti nakon 10 godina od nastanka duga bez obzira na to što je dužnik sada druga osoba ?

uređeno: od vjever
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala na brzom odgovoru. Dug je nastao kao trošak parničnog postupka (nije li prekrasno kad Vas neosnovano tuži netko ko na papiru nema prebijene lipe u džepu?). Do sada nismo poduzimali ništa. Pitanje je više bilo u smislu što bi bilo kad bi bilo. Osoba nije preminula ali svjesni smo da ćemo se za njenog života vrlo teško od nje naplatiti jer je dužna na sto strana.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako je ta sudska odluka pravomoćna i ovršna, onda je odmah dostavite Fini na prisilnu naplatu, ako ne zbog ničega drugoga onda da prekinete zastarni rok, pa neka tamo stoji. Fina će je nakon tri godine isknjižiti, ako u tom vremenu ne bude nikakvih naplata. A u međuvremenu ovisno o visini duga možete pokušati prisilnu naplatu i preko drugih predmeta i sredstava ovrhe. Čemu čekati da osoba umre. Možda je od Fine još bolja opcija poslodavca ako osoba radi ili HZMO.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija