iduspara objavljeno: 3. lipanj 2020. Dijeli objavljeno: 3. lipanj 2020. Postovani, Prema Tele2 sam imao dugovanje iz 2012, prosle godine su skinulti blokadu sa FINA-e povodom novog zakona. Takoder imam sada i potvrdu od FINE da ne postoje nikakva potrazivanja prema meni. Kako sam htio sklopiti novi ugovor sa Tele2 oni su trazili da dostavim potvrdu od Inkaso.hr da su sva moja dugovanja podmirena. Povodom toga sam nazvao Inkaso.hr kako bi oni meni rekli da dugovanje i dalje postoji i da ako ne platim sada da bi oni to mogli ponovno poslati na prislinu naplatu preko FINA-e. Kazu kako je tocno proslo godinu dana od kada su povukli blokadu sa FINE i da sada imaju pravo ponovno pokrenuti postupak. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Borbena7 odgovoreno: 3. lipanj 2020. Dijeli odgovoreno: 3. lipanj 2020. To je pravo ovrhovoditelja da se pokuša prisilno namiriti kada on to želi, tako da tu ništa ne možete. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
iduspara odgovoreno: 3. lipanj 2020. Autor Dijeli odgovoreno: 3. lipanj 2020. Ali ne kuzim onda ovaj zakon, da se sva dugovanja brisu ako nisu bila uspjesno naplacena. To bi onda znacilo da svatko moze povuci blokadu sa FINE i ponovno je pokrenuti ? Koji je onda smisao tog zakona jer bilo je receno "oprost duga" ili sam ja to krivo shvatio. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Borbena7 odgovoreno: 3. lipanj 2020. Dijeli odgovoreno: 3. lipanj 2020. Da, krivo ste shvatili. Ovdje nije u pitanju oprost duga, već je Fina isknjižila ovršnu ispravu iz Očevidnika, jer se ona tada nije mogla naplatiti, a sve je to sukladno čl. 12. Zakona o provedbi ovrhe na novčanim sredstvima. Znači, dug i dalje postoji, a na ovrhovoditelju je da bira kada i kako će se pokušati naplatiti. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
iduspara odgovoreno: 3. lipanj 2020. Autor Dijeli odgovoreno: 3. lipanj 2020. Koja je svrha toga zakona ako ovrhovoditelj moze isti slucaj ponovno predati FINI ? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Borbena7 odgovoreno: 3. lipanj 2020. Dijeli odgovoreno: 3. lipanj 2020. Svrha je bila da se smanji broj blokiranih građana. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
iduspara odgovoreno: 3. lipanj 2020. Autor Dijeli odgovoreno: 3. lipanj 2020. Ali ako svi ti ovrhovoditelj ponovno zatraze blokadu u FINI, opet se vracamo na pocetno stanje i broju blokiranih. Jer ako je to njima dozvoljeno, onda sumnjam da to nece i napraviti. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Borbena7 odgovoreno: 3. lipanj 2020. Dijeli odgovoreno: 3. lipanj 2020. Većina ih nije napravila, jer su čekali da se u državi pokrene jednostavni postupak stečaja potrošača. A po pravomoćnim okončanjima ovih postupaka može se opet očekivati povećan broj ovrha na Fini. A pogotovo sada kada Vlada RH ukine privremeni zastoj koji vrijedi u ovršnim postupcima. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.