Jump to content

Dolazak na upis u HOK


KaktusCar

Preporučene objave

Ispričavam se ako je naslov nejasan, ali imam pomalo glupo pitanje. Naime, prijateljica se upisuje u imenik odvjetnika nakon odrađenog vježbeništva i položenog pravosudnog i želi da prisustvujem tom činu. Zanima me, kako taj čin izgleda i kakav je običaj - koliko je to svečano nosi li se neki poklon (buket cvijeća, neko piće, slično diplomi?).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • KaktusCar je promijenio naziv u Dolazak na upis u HOK

Koliko je meni poznato, iako ne iz neposrednog iskustva (a imamo i odvjetnika ovdje, pa me mogu ispraviti), to bi bilo ekvivalent promociji diplome, dakle nešto tog tipa.

Glede poklona, to zapravo ovisi od čovjeka do čovjeka i koliko ste bliski s tom osobom (ujedno i kakva očekivanja ta osoba ima).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da, zapravo kao promocija na fakultetu: na početku himna, onda govor, onda upisani kolege izlaze van i dodjeljuje im se uvjerenje, i na kraju fotkanje svih upisanih. Cvijeće je prikladno, dress code za upisane obično business formal (odijela, kostimi za žene), za publiku nije toliko odlučno, iako je dvorana u komori sva u drveti, ulaštena do besvijesti, pa ćete se možda ugodnije osjećati ako se svečanije i Vi odjenete. Sve u svemu, ovisno o broju upisanih, traje svega pola sata do 45 minuta. Čestitke prijateljici!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija