Jump to content

Pogreške u presudi


mmmmmmmmmmmm

Preporučene objave

Poštovanje,

u presudi u žurnom postupku na koju nemam pravo na žalbu niti ikakav pravni lijek, a u kojoj sam proglašen krivim za prometni prekršaj, sud je u presudi pogrešno napisao (svaki put) moju registraciju - naveden je pogrešan grad na registraciji, dakle automobil s tom registracijom nije automobil kojim sam upravljao.

2 pitanja:

1) imam li ikakvu mogućnost za daljnje korake na temelju te činjennice?

2) hipotetski, kada ne bih platio sudske troškove (i vještačenje) niti kaznu, bih li kada pokrenu ovrhu, na temelju činjenice da je moja registracija iz presude pogrešna mogao prigovoriti i odbiti ovrhu na tom temelju?

uređeno: od mmmmmmmmmmmm
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Imam još jedno pitanje.

Budući da se nalaz i mišljenje vještaka i presuda razlikuju, iako je u obrazloženju presude navedeno kako je nalaz i mišljenje vještaka presudno za odluku, imam li mogućnost za ikakav izvanredni pravni lijek? Naime, iz vještakovog nalaza i mišljenja nameće se da smo obojica krivi, a presuda zaključuje da sam samo ja kriv. Uz to, nevjerojatno mi je da nemam pravo na žalbu s obzirom na to da je redovni pravni lijek osnova pravnog sustava, ali tako na žalost propisuje Prekršajni zakon...

uređeno: od mmmmmmmmmmmm
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ukoliko je postupak vođen isključivo protiv vas, tada sud nije niti imao mogućnost osuditi drugu osobu koju spominjete, jer bi time prekoračio optužbu.

Inače, prekršajna odgovornost, kao i kaznena, za razliku od građanske nije djeljiva, što znači da svaka osoba biva 100% odgovornom za svoj udio u nekom (ne)djelu, pa ukoliko je vještak vas našao odgovornim, po meni, tu nema pogreške na strani suda.

Ovo o čemu pričate za nepostojanje mogućnosti žalbe se slažem s vama, međutim naš USRH se o tome već očitovao po  brojnim prijedlozima za ocjenu ustavnosti, ali ne vidi nikakav problem, iako sam dojma da su išli linijom manjeg otpora i žrtvovali načelo pravičnog postupka u korist načela ekonomičnosti i ekspeditivnog vođenja postupka.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija