Jump to content

Poziv na sudsku raspravu kao svjedok


Davorzg

Preporučene objave

Evo vec drugi put sam pozvan kao svjedok na sudsku raspravu u svezi Prekršajnog zakona. Prvi put sam prilozio potvrdu specijaliste da imam zakazani pregled i poslao svoju potpisanu izjavu te opisao nastale događaje. Sad je prošlo od toga godinu dana i evo danas mi opet dode poziv da me se poziva kao svjedoka za isti događaj.

Ja ne želim ici na to i gledati tok covjeka okrivljenika pa vas pitam mogu li otici direktno kod sudca i da me ispita bez okrivljenika u istoj prostoriji ili ako to nije moguće sa mi preostaje da navedem kao razlog sto ne dolazim?

Bojim se da policija ne dode po mene jos na posao pa se osramotim a nisam okrivljenik nego svjedok.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nisam zrtva, ja sam isto bio okrivljenik jer sam razdvajao dva susjeda da se ne pomlate. Nakon toga jedan od susjeda je prijavio i mene te mi stigla kazna doma koju je otac platio odmah jer sam ja bio na putu. Time sam priznao svoju krivnju iako ne bi sigurno platio da nisam bio odsutan a otac stariji čovjek kad je procitao se uplasio da ne posalju vecu kaznu.

Sada se taj jedan od susjeda zali na svoju kaznu te mene sudac poziva kao svjedoka, a ja ne zelim ici davati svoju izjavu za njegovu korist niti mi ga se da gledat jer ne komuniciramo. Briga me oce ga oslobodit ili optužiti ja nemam koristi da idem tamo.

Sta da navedem kao ispriku te mogu li eventualno ici dati izjavu sudcu bez njegovog prisustva?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Vodite računa kako sud ima dispoziciju da odredi vaše prisilno dovođenje, ako procijeni vašu nazočnost nužnom.

Svjedočenje je obveza, svidjelo se to kome ili ne, ali ako smatrate da prisustvo okrivljenog može utjecati na vaš iskaz, onda to možete dati do znanja sudu, pa će on odlučiti hoće li se okrivljenog udaljiti iz sudnice ili ne za vrijeme kada ćete davati iskaz.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija