Jump to content

Raskid ugovora zbog vise sile


Anabanana123456

Preporučene objave

Imam ugovor s teretanom i hocu raskid jer se ne osjecam sigurno usljed korone i ne zelim vise koristiti. Traze me da prema ugovoru platim 6 i 7 mjesec (otkazni rok pocinje od 1 u slj mjesecu i traje 30 dana) , no mogu li argumentirati covid19 kao visu silu i traziti raskid ugovora odmah? Ugovor ne definira visu silu. 

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Naravno.

Iz ugovora: Ugovor sklopljen na rok od 6/12 mjeseci počinje teći 1. u mjesecu, odnosno 1. u slijedećem mjesecu, a završava zadnjeg dana u mjesecu u kojem ističe 6/12 mjeseci. Eventualna razlika u plaćanju od dana upisa do 1. u slijedećem mjesecu bit će obračunata i plaćena po dogovoru u trenutku upisa. Nakon proteka roka od 6/12 mjeseci, ugovor se obnavlja mjesečno pod istim uvjetima, sve do otkaza Korisnika (automatsko obnavljanje)

(trajanje12 mjeseci je isteklo u02/2020)

iz Terms&Conditions

Ugovor sklopljen na određeno vrijeme u trajanju od 6 (šest) ili 12 (dvanaest) mjeseci prestaje istekom vremena na koje je sklopljen. Ukoliko nakon proteka roka na koji je ugovor sklopljen, ugovor bude automatski obnovljen, Korisnik ima pravo otkaza takvog ugovora. Ugovorni odnos može biti raskinut zbog razloga navedenih u važećem Zakonu odnosno podzakonskim aktima. XY ima pravo raskinuti ugovor s Korisnikom u slučaju da se Korisnik opetovano ne pridržava Pravila korištenja XY teretana niti nakon opomene XY ili ne podmiruje svoje obveze. Raskid ugovora od strane XY, u skladu s prethodnim stavkom, stupa na snagu odmah, a Korisnik nema pravo na naknadu štete te je obvezan podmiriti XY svoje obveze do kraja ugovornog odnosa. U slučaju da Korisnik raskine ugovor, obvezan je platiti ukupan iznos svih preostalih mjesečnih naknada za ostatak razdoblja obveznog trajanja Ugovora ili naknadu u visini popusta na uslugu koju je ostvario za sve protekle mjesece. Otkazni rok u slučaju raskida ili otkaza ugovora traje 30 (trideset) dana, a počinje teći od 1. (prvog) dana mjeseca koji slijedi nakon mjeseca u kojem je isti iskazan. Korisnik može otkaz i/ili raskid ugovora iskazati osobnim dolaskom u bilo koju teretanu XY uz predočenje osobne iskaznice i potpisivanjem zahtjeva.

ja sam im se javila 01.06. da želim raskid.

 

uređeno: od Borbena7
Osobni podatak
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prije 55 minuta, Borbena7 je napisao:

Lijepo su oni to sročili, tako da se bojim da ćete morati podmiriti traženo. Osobno ne vidim dalekosežnu svrhu ovakvog postupanja sa korisnicima.

Imam još jedno pitanje, za vrijeme ovih izvanrednih okolnosti kada se njihove usluge nisu mogle koristiti, kako se tada plaćala usluga?

Mislim da je to došlo iz SAD-a. Ugovori za teretane koje plaćaš i kada se preseliš 50 km dalje, a posao ti je još 50 km dalje u suprotnom smjeru od teretane, i slične stvari.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija