Jump to content

Predugovor o kupoprodaji nekretnine s teretom


yox1

Preporučene objave

Postovani, molio bi pomoc oko sklapanja predugovora o kupoprodaji nekretnine s teretima. Ukratko, radi se o stanu novogradnji, koji je etaziran no jos uvijek u izgradnji. Na stanu (odnosno svim stanovima u zgradi) postoje tereti banke koja financijski prati cijeli projekt, te teret trece osobe (za koju pretpostavljam da je podizvodac, jedan od investitora ili nesto sl.). U predugovoru koji m ije poslan je navedeno i sljedece (brojevi i imena skriveni):

- Hipoteka Banke XY upisana pod brojem Z-0000/2019 i Z-0000/2020 godine će biti brisana po uplati cjelokupne kupoprodajne cijene u korist Banke, o čemu će Banka izdati pismo namjere.

- Hipoteka u korist Ime Prezime, pod brojem Z-0000/2020 godine će biti brisana paralelno s brisanjem hipoteka Z-0000/2019 i Z-0000/2020. 

Prije potpisa kupoprodajnog ugovora Prodavatelj će ishoditi pisma namjere za gore navedene terete da će isti biti brisani po uplati cjelokupne kupoprodajne cijene.

 

Kolega koji me je i uputio ovdje, je spomenuo da nije dobro sroceno, te da je druga izjava bez ikakvog jamstva i smisla. Bio bih zahvalan za bilo kakav prijedlog kako taj dio predugovora uciniti smislenijim i pravno valjanjim.

Unaprijed zahvaljujem

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala na odgovoru. U ZK pise slijedece: Uknjižba, založno pravo, sporazum radi osiguranja novčane tražbine zasnivanjem založnog prava na nekretninama u iznosu od XX HRK uvecano za kamate, troskove i naknade te prema ostalim uvjetima iz sporazuma, za korist osobe X.

Sveukupno se grade 4 zgrade, i na svim zgradama su hipoteka banke + osobe X.

 

uređeno: od yox1
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija