Jump to content

Usluživanje tuđe zemlje (dosjelost)


Marin Katić

Preporučene objave

Poštovanjem svim čitateljima,

Kao što piše u naslovu imam par pitanja vezanih za dosjelost ako to ustvari je dosjelost.

Ispričavam se ukoliko sam odabrao krovu kategoriju u kojoj objavljujem svoju temu te ukoliko neke stvari krivo kažem pošto ne kužim baš u te zakone.

 

Uglavnom situacija je na selu da moji roditelji i ja već godinama, ako ne i desetljećima (pošto su moja baka i djed isto uživali) uživamo, odnosno sadimo razne vrste povrća i održavamo i kosimo zemljište koje izvorno glasi na Crkvu koja je udaljena svega 100metara (Crkva je pak smještena na privatnom vlasništvu)

Mene sad zanima pošto smo ove godine baš otvorili OPG i htjeli bi uz ostalo zemljište koje imamo u posjedu upisati i to. Mnogi su nam predložili da se dogovorimo s lokalnim župnikom, no on nije neka osoba s kojom se da dogovarati te misli samo na novac.. da li mi imamo ikako pravo na tu zemlju s obzirom na godine uživanja te imamo dosta svjedoka u selu, znači van obitelji koji to mogu potvrditi no nažalost nemamo nikakvih materijalnih dokaza kao što su slike iako ne shvaćam kako slike zemljišta u kojoj je posađen krumpir npr. može dokazivati da smo to mi radili.

Ujedno ranije sam spomenuo da ta ista Crkva se nalazi na privatnom vlasništvu naših susjeda, te da li je moguće da od njih uzmemo to zemljište u najam pošto se oko Crkve kosi iako je sama Crkva na tom zemljištu?

 

Nadam se da sam Vam izložio sve potrebne informacije.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija