Jump to content

Zdravstvena nesposobnost radnika


gala385

Preporučene objave

Poštovani,

 

poslodavac je uputio radnicu na liječnički pregled radi utvrđivanja radne sposobnosti. Uvjerenjem o zdravstvenoj sposobnosti radnika (obrazac RA-2) specijalista medicine rada, utvrđena je zdravstvena nesposobnost za određene poslove, te sposobnost za obavljanje lakših poslova. Još jednim liječničkim pregledom utvrđeno je da je radnica nesposobna za poslove svog radnog mjesta. Radnica zahtijeva premještaj na lakše poslove.

Koja je sljedeća procedura? Pokretanje postupka  za ostvarivanje prava iz mirovinskog osiguranja na temelju smanjenja radne sposobnosti uz preostalu radnu sposobnost ili djelomičnog, odnosno potpunog gubitka radne sposobnosti?

Koliko sam shvatio tek na osnovu rješenja HZMO se radniku može ponuditi premještaj na "lakše" radno mjesto? Može li se radnik premjestiti samo na osnovu uvjerenja o zdravstvenoj nesposobnosti?

Pretpostavljam da se navedeno regulira čl. 41. i 42. ZOR...

Unaprijed zahvaljujem.

 

uređeno: od gala385
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Svakako u obzir dolaze odredbe čl. 41-42. ZR-a, ali prije toga, kao svojevrsni temelj, po meni, u obzir dolazi čl. 39. ZOMO-a, dok je sama procedura određena Uredbom o metodologijama vještačenja (čl. 6. pa nadalje).

Jasno, ovo je samo moje mišljenje, trebalo bi konzultirati HZMO odnosno Ministarstvo.

Evo i copy-paste upita slične tematike sa portala "Radno pravo" -

"ZDRAVSTVENA SPOSOBNOST RADNIKA

Pitanje:
 
Zaposlenik (transportni radnik) je od doktora medicine rada dobio Uvjerenje o zdravstvenoj sposobnosti radnika da je sposoban za obavljanje posla, uz isključenje podizanja tereta težeg od 25 kg. Jasno je da je takvo isključenje na navedenom radnom mjestu nemoguće, a kod poslodavca ne postoji neko radno mjesto na koje bi se taj radnik mogao rasporediti. Može li se takvom zaposleniku, na temelju gore navedenog (Uvjerenje o zdravstvenoj sposobnosti i nemogućnost poslodavca da radnik zaposli na lakšim poslovima) dati osobno uvjetovani otkaz?
 
Odgovor:

Ako se ne radi o poslovima koji su posebnim propisom propisani kao poslovi s posebnim uvjetima rada za koje je propisano stanovito zdravstveno stanje, mišljenje medicine rada Vas ne obvezuje. U takvom slučaju obvezuje Vas samo rješenje invalidske komisije HZMO-a.
Ako radnik tvrdi da ne može podizati terete teže od 25 kg i ima još nalaz medicine rada, možete mu dati osobno uvjetovani otkaz."

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija