Jump to content

Mogu li tuziti sam, bez odvjetnika?


ZackDeLaRocha

Preporučene objave

Dakle, zahtjevati predaju u suposjed je moguće prema Zakonu o vlasništvu i drugim stvarnim pravima, čl.46 st.1 te čl.161 st.1, tj. da svaki suvlasnik ima pravo glede cijele stvari postavljati svojim suvlasnicima one zahtjeve koji proizlaze iz njegovog suvlasništva, pa tako i zahtjev za predaju u suposjed. Čak u ovakovom postupku, a prema sudskoj praksi, ne vidim razloga za neuspjeh no, sam petit tužbe u nekom sličnom obliku bi mogli naći online a ne vjerujem ni da bi se netko ovdje upustio u pisanje iste bez točnih činjenica i uzimanja svega u obzir, jer da karikiram zbog jednog zareza, odgovora na tužbu, bez punomoćnika možete izgubiti postupak pred sudom.   

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Radi se o tome da ja i moj brat smo oporucni nasljednici stana. On ima kljuc ja nemam, i ne zeli mi dati kljuc kako bi mogao koristiti svoji dio stana. Poslao sam mu pismo u koje trazim u rok od 15 dana da mi da kopiju kjuceva, al naravno da sada nisam dobio nikakav odgovor a vjerovatno  i necu. Zbog toga ga zelim tuziti jer ovo vec postaje jako seriozno. Nemam pare za odvjetnika, pa zato i pokusavam sam koliko mogu i ako je moguce da rijesim to. Zanima me ako netko zna koliko bi kostala ta tuzba sa odvjetnikom nek mi pise, i dal ako dobijem tuzbu dobijem povratak novca ili neko obestecenje pa sa time da platim odvjetnika na dogovoru? Jel ima neku takvu opciju? 

Hvala puno

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija